Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Monday, January 28, 2008

Juara Lagu 22

Kumpulan pertama yg bertanding
1) Artis : Jimbara @ Farhana Bumi kenyalang
Persembahan ok ok je..

2) Artis : Nora @ Samutra
Cantik baju dia

3) Artis : Fazli zainal @ Harapan
Baju MERAH nye mak ngah!

4) Artis : Datin seri Hajah Siti Nurhaliza @ Destinasi Cinta
' Menuju ke destinasi ... Yeh Yeh' Bravo bravo
Lontaran suara yang mantap, Baju kira sesuai la..

5) Artis : Fiq @ Mahakarya Cinta
Makan hati ko faizal.. tu la yg hang gatai pi bukak baju tu buat ape?

6) Artis : Aishah @ kasihnya Balkis
Persembahhan okey2 je la

7) Artis : Misha & andy @ Sembunyi
Tendangan kekuda si misha still ade..

8) Artis : Sofaz @ Janji Ku
okey la..

9) Artis : Shahri @ Izin ku pergi
Lirik dia sedih.. sob sob :(

10) Artis : Mawi @ angan & sedar
Siap magik tukau tukau baju..

11) Artis : Jac & Lah Ahmad @ Ceritera cinta
Cantik baju Jac

12) Artis : Estravanged @ Itu kamu
Persembahan okey2 je

13) Artis : Ramlah Ram @ Digarhayu
Rambut kak melah penuh dng Diamon you..

14) Artis : Bob AF2 @ kasih tercipta
Nagis ko Faizal ... aku rasa sedap lagi bob bawak

dan pemengangnye ialah ....
Jac & lah - Vocal terbaik
Mawi - Persembahan terbaik 'mawi nie klu guna SMS mesti la menang kan'
Nora - Etnik krefif
Estravenged - Pop rock
Shari @ Kaer - Balada

Juara diantara juara seperti yg anda tahu " Itu kamu, Estravenged"

Sunday, January 27, 2008

Nasik Kandar baik punyer!


Mcm sedih je muka laki aku nie ....................emmm lazat!,


OOo hang nak tunjuk terraaaa' nooo............. Awat check punye lak yg mahai .. $12.10

Lauk for MyLuV - Ikan tenggiri seketui, cili hijau sebatang, kuah kandar!
Lauk for My self - udang 2 ketui, teloq,cili hijau sebatang, kuah kandar!

Waarghhh bila la boleh baliq penang nieee.. check dah lama tak makan nasiq kandaq yang
betui betui Koww!! ... oh nana kassim mustafa i miss you soo much!

Location.. Mohd Yassin nasi kandar Jln Tuanku Abdul Rahman

Friday, January 25, 2008

Hingga menjilat





Dah lama menggidam nak makan KFC akhirnye...
Emm Hingga menjilat pinggan! Sodap..

Nak !


if you love me, pls buy for me ...

Thursday, January 24, 2008

oPpsss lupa lak



Thanks to Mr Patrick Director of sales Marketing Renaissance Hotel Melaka

Coz kitaorang dapat special rate & upgrade to suite rooom

Cantik hotel nie.. service pun bagus.. BODEK BODEK ;p

My 7th anniv aktiviti




Emm tak tau la nak cite ape.. well mcm korang sedia maklum for our wedding annv tahun nie
kitaorang gi Melaka bandaraya bersejarah..

aktiviti.. makan tido makan.. makan as per gambor kat atas..
dalam bilik makan.. kat coffee hse makan.. kat luar Hotel pun makan...
murah betul rezeki aku..

Ps : leceh klu bjalan berdua orang nie.. susah nak ambik gambo
Ps : saja letak gamba buruk MyLuV

Wednesday, January 23, 2008

TAG

Alooo .... im back!
ceh mcm la glamor sangat..

okey sebelum kita cite pasal my anniv'.. I nak bayor hutang dulu..
Soo SisMimi ini la dia my PC punye background.. jeng jeng jeng

Ini adalah picture of my nephew ;p
yg besor to anak My brother yg #2, yg cinonet' to anak My brother yg #6..
Soo dng rasminye saya menyerahkan TAG ini kepada :-
Cik ita itu ..
Cik kiki puteri
Pisang emas dibawa belayar
Masak sebiji di atas peti
Hutang emas boleh dibayar
Hutang budi dibawa mati

Saturday, January 19, 2008

Kenangan Terindah



Pada tanggal 21 Jan 2008 genab 7 tahun ulang tahun perkahwinan ku
Menyingkap kembali saat manis ketika waktu bercintan cintun dulu emmm ...
tiada bezanye we still in love til now.. kecuali Saiz badan kami je yg dah berkembang,
yg paling kembang aku le sapa lagik ... Eeeee sakit hati klu tengok gambar lama2..
camnye la boleh tak perasan badan dah kembang ;p

menyingkap 7 tahun yg lepas..

Jumaat 19 Jan 2001
ari nie orang dah sibuk pasang khemah, pasang pelamin, pick up barang hantaran..
Malam pakai inai aduhhh keras satu badan ... saudara mara ada yg dah sampai

Sabtu 20 Jan 2001
Saudara mara semua dah berkumpul, rebus telor, sedia kan bg telur untuk tetamu &
goddis beg untuk kenalan rapat,kekawan tempat keje & keluarga belah lelaki .
Malam - Posing time ... 'Malam berinai', Group Marhaban.. after marhaban baru la aku
jadik model ;D antara baju yg diperagakan Baju balkis.. ala ala ct nurhaliza tu..
baju Jawa,Perak,Korea,Japan,India kuch kuch kota hai .. ape lagik?? itu je kot..
tapi penat siot ... start afer isyak sampai ke tengah malam baru nak abih..

Ahad 21 Jan 2001
My big day.... Bangun pagi.. Mandi bunga.. ha ha merasa gak aku mandi bunga nie :)
Majlis Akad nikah after Zohor.. dng 2x lafaz maka SAH la ku menjadi seorang isteri kepada
Mr Rahmat bin hashim. diketika itu gak airmata ku jatuh berjurai entahla tak tergambar perasaan itu.. sedih ke? gumbira ke? mammai ke?
(rombongan pihak lelaki Satu bas dari Pahang)

After akad nikah.. dlm kul 3.. maka Kami diarak bak RAJA' (sehari)
Bertukar tukar brg hantaran,Bersanding.. renjis merenjis.. posing sana posing sini..
Makan.. bersuap suap gitu.. dlm kul 5 lebih tukar baju..Cake times... potong cake

Begitulah lebih kurang sinopsis.. Dimajlis perkahwinan ku..
walaupun kami belum di kurniakan zuriat tapi... kami sngat bahagia hingga di saat ini

Moga ianya sentiasa dilimpahi rahmat oleh NYA.. hingga ke akhir hayat.. -AMIN-

Ps - panjang plk N3 kali nie.. Gambar akad nikah & sanding 'maybe' akan di Update kemudian tapi ingat 'maybe'.. sementara tu korang tengok je la gambor kat sebelah tu..

Friday, January 18, 2008

Perghhh...



Emmmm tengok gambor nie rasa Mcm nak gi makan lagi malam nie..

semalam selepas puas berjalan meronda tengok Umah

(konon nak beli umah baru)

on the way balik perut pun menyanyi berirama kerongcong

Soo kami singgah makan kat 'Azura seafood' kat rawang

Menu nye : Nasi putih 2, Sup cendawan, udang goreng bawang,

sotong goreng tepong,Sambal belacan, chili CRAB

Air : Air suam & Nescafe

Berapa kena bayar .. ha ha itu check tak tau ..

bisala bab membayor nie MyLuV incharge. But sometimes i bayar gak ;p

** Malaysian food is the best! .. ade sesiapa yg merindukan masakan org Malaysia?.. **

Dia pun tau komplin tau!

video

... KuI kUi kui ...

Thursday, January 17, 2008

How do I celebrate my Anniversary ?



tollonggg.. help HELP !! My anniversary dah nak dekat..

nak pergi mana ? nak beli GIFT ape?

* soo far dlm otak nie ingat nak gi spore, tetapi MyLuV cuti tak panjang lak ..


Tolooong la.. Dng MyLuV punye cuti 2ari aje.. kemana harus kami berbulan madu?..

Mari memasak

Bahan2 yg di perlukan

Masukan bijirin Mengikut keperluan

Tambah susu 1/2 Kotak

Haa dah siap


** klu nak sedap tambah raisin lebih cikit.. **

Sapa kata aku tak tau masak? har har har masak ke nie?

Selamat bersarapan !

Wednesday, January 16, 2008

mAri Membeli ..

Lunch time tadi keluar gi The mall mana lagik.. ini yg dekat pun
Menemankan minah sorang nie membeli belah..
mana ada istilah meneman tanpa membeli untuk diri sendiri.. tak kan nak tengok je ..
Soo ini lah yg sempat di rembat..
uNTUk mengamalkan pemakanan yg cihat ..

Tetapi sebelum itu ..

Kita belasah je ape yg ade ! !

P/s - aku tak makan sorang tau Mc D & Pizza tu..


Bfast Time

Emm... sambal mesti lebih
Bila la nak mengamalkan pemakanan yg sihat nie..
Amal kan 5 M
* Makan mesti bertambah
*Minum air bergas
*Mesti mau sambal lebih
*Makan org bayar
*Makan malam2

Tuesday, January 15, 2008

8 Hrs at Office ;)

Di pagi hari

Di tengahari


Balik time ..

Monday, January 14, 2008

CIMB

Lunch time kelur jap gi CIMB.. Kad patah.. fuh ganas tul..
biasala lelaki kan..... ade lak kad letak kat poket seluar jeans..
Soo bila dah patah yg kene renew sapa lagik..


Mcm biasala proses mengisi borang.. nyampah tau copy paste kan senang!!

dah alang kepalang tu isi la borang nie skali untuk skim potongan gaji

nak potong berape yek ???? Emm

Sunday, January 13, 2008

Hujan Menjadi Saksi


Ahli mesyuarat tingkap

Aku bantah !! ko nampak lengan aku ni..

Sijil Penghargaan
Aku pening la tak tau nak update ape ... Enjoy the picture..
Klu tak paham Buat2 Paham je la ...

Di petang Jumaat yg hening ... kedengaran suara

" kuku kaki kakak ku, kok kaku kaku kek, kok kaku kaku, kuku kaki kakak ku "
Haa korang ingat lagi tak ayat nie.. ala yg Fauziah Nawi kasi Masa AF musim Ke-2 tu ..

Ini lah aktiviti ku di hari Jumaat lepas.. Memandang kan MyLuv dah pesan kata dia balik lambat maka dng senang hati nye aku pergi memanjakan diri ... tak de makne nye :P



Amoi.. manyak geli oooo ...... gosok jng tak gosak .... fuyooo amoi lu banyak seksi ooo ..



korang ingat muka aje pakai Masker eemm ... amoooooii sejuk OooOoo

Date : 11 Jan 2008
Tempat Kejadian : The Mall Jln Putra
Saksi Kejadian : Kawan tempat kerja (dia pun buat sama)
Mangsa Keadaan : Amoi (seperti gambar di atas)
Jumlah Kerugian : RM ? tet... Rahsia bukan boleh claim pun :(