Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Thursday, April 26, 2012

YaaaaaHoooo

Selamat pagi semua!!.. ari nie hati ade munge munge sebab ari nie last eLLy kerja .. esok dah cotii satu minggu YaaaHooooo!!! kekawan jng nakal nakal hokey! i be back !!! tungggguu *_*


Wednesday, April 25, 2012

WW - eLLy wz Pelangi




 Untuk tempahan dan keterangan lanjut sila layari [ZieMadini.com]

Tuesday, April 24, 2012

Cokodok SuperSpontan

Ari sabtu lepas eLLy ditinggalkan keseorang di rumah ala2 Home alone gitu, tapi itu hanyalah pekara biasa bagi ku.. bak kata orang zaman sekarang .. apedehal benda dah biasa MoJ "mak okey  jer". Tapi yg tak best nye since last friday perut nie dok meragam jer cerybery' tak sudah! tak tau ape benda yg eLLy salah makan :( tak payah nak parapapapa dah semula jadi keluar nyekkkk ;-) *parapapapa adelah kot rahsia ye kawan2*

xtiviti eLLy diwaktu cuti doksorang2 kat umah golek2. Petang tu Myhelper datang mengemas ape yg patut, me jadi mandor sambil melayan tv ;-)

tiktoktiktok dah malam .. perut pun dah berkeroncong lalalalala krokkrokkrokkrok prot
itu tandanya eLLy kena masuk ke dapur,Sampai kat dapur dng selambanye ambik cili padi dan potong, ambik tomato dan potong, bawak keluar telor, buka almari/gobok nak ambik bawang & Maggie .. eh ade kentang la .. buka peti ais eh ade ikan bilis & udang kering .. eh tepong gandum pun ade *wink*

Bawang besar + kentang + cili kering/cili padi 
+ ikan bilis + udang kering + telor + Tepong gandum

Ramuan di atas digaulkan bersama dan ditambahkan dng sedikit garam 
& lada hitam yg ditumbuk ikut suka 
 (cili padi/cili kering/lada hitam perghh terangkat .. eLLy memang suka pedas. pasal tu bila eLLy dah start buka mulut maka pedas jugak la bunyi nye)

Panaskan minyak dan ...
V V V V V 
V V V V
V V V
V V 
V

Taaadaaaaaaa dah siap my Cokodok SuperSpontan!!!
V V V
V V 
V
Memang saja buat besar2 heheheh goreng lima ketul sudeh

Oh yer .. Apekah yg telah terjadi pada tomato yg eLLy dah potong earlier? biar lah ianya menjadi misteri nusantara .....
 

Monday, April 23, 2012

Oh My English !!

Good morning!!! ari tu tengok iklan nie kat tv .. eh mcm menarik la pulak .. "Teacher can u CHOP this letter". eh mcm ayat yg selalu digunakan oleh ku .. Oh my english!!! sangat lah bahasa pasar gitu ;)
Oleh yg demi kian saya telah berjanji ...berjanji akan melakukan yg terbaik di konsert yg akan datang .. Opps ko ingat ko retissss ker ;). eLLy berjanji untuk tidak mengulangi kesilapan dng mengunakan ayat yg salah. no CHOP CHOP hokey ... ayat yang betul ialah "Can you stamp this letter"

Lihat lah rakyat Malaysia sekalian .. ini janji ku, Janji ku pada ibu pertiwi agagagaga mcm nak memancing undi pilihanraya pun ade gak ;) aku akan buktikan pada semua

  I promise to say "can you stamp this letter?" 

Moh la kita berjanji di SINI


Friday, April 20, 2012

2150 hrs

Aloooooo its friday!!! now is 2150 hrs, U know what... im still in the OFFICE!!! yes it's true! Have a great weekend guys !!

Thursday, April 19, 2012

LaGenDa MAHSURI

Yuuuhuuu im back .. back to work !! wah hepi sangat ko masuk kerja if not hurmmmm .... malas nak kutuk diri sendiri agagagaga meh nak share sikit story mory yg dah lama eLLy simpan tak keluar keluar kat blog nie ha :)

Ari itu eLLy berkesempatan berjumpa dng Si LaGenDa MAHSURI ..  tak der la sampai nak ke Langkawi tu..  tapi LaGenDa MAHSURI nie datang serah diri kat ceq hahaha terus Mak rasa hebat .. agagaga dasar tak sedar diri :) 

Dah lama gak berkenalan dng Mak Mahsuri melalui alam cyber nie .. cuma kami tak berkesempatan nak bersua muka. Almaklum lah sorang di KL sorang si seromban tuu ha.. tapi acik percayo .. klo dah jodoh tak kemona khannn

Maaahapp la den baru berkesempatan nak update kisah pertemuana kito nie haa .. bukan acik tak sudi tapi acik busy mengalahkan bini mentorii haa. Klu ekau yg lain tu nak tau lebih lanjut detik detik pertemuan kami ha pooogii lah terjah ke umah Milah Mahsuri nie. sukoo hatii den joo nak tuka namo ekau milahh ooii .. jng saman den!! den ado lawyer tau ;)

Okey Sekian sahaja untuk hari ini .. 

Pecah kaca,
Sapu simen,
Sudah baca,
Sila komen.

Wednesday, April 18, 2012

Fening lah feninG


Monday, April 16, 2012

P:E:L:A:N:G:I

Yuuuhuuuuu .. morning to all .. sorry tuan tanah sangat mengantok sekarang nie (mengikut waktu n3 ini sedang di cipta jam telah menunjukkan 1240hrs) Fuhh saya sangat mengantok.. full of xtiviti!! or  Maybe coz eLLy baru beli candle & teddys dream oil kat Lovely lace.. hurrmmm wangi nok bilik & ruang tamu umah mak nokssss terus tukar mood nak Grrrrrrr ...

as intro ullols tenong la gambar nie puas2 dulu nye ..


 
P/s Bussy sikit this week.. klu tak sempat nak update 0r Bw uolls paham2 jerl la yer!!

Friday, April 13, 2012

B:U:S:Y


Tuesday, April 10, 2012

Happy bday Darling ..

  "A true friend remembers your birthday but not your age"

Happy bday noksss .. Love U .. muuuahhhhhh



Monday, April 9, 2012

Mee ketam seksyen 7 Shah Alam

Assalamualaikum selamat pagii semua.. amacam dng keputusan Abpbh malam tadi? puas hati? puas tak puas pasrah jer la coz i tak mengundi pun .. cuma malam tadi i gi mengundi di SINI sahaja. Pn Neena gonjeng pls tak note HaHaHa

okey nak share story yg mana eh .. hurmmmmm okey kita share yg nie la .. ari jumaat lepas eLLy, Dee & Eida telah meredah kesesakan lalu lintas untuk ke Seksyen 7 Shah alam semata mata untuk semangkok mee ketam :)

Jeng jeng jeng ini lah Mee ketam yg di idam idam kan.. for info ini adelah mangkok yg ter akhir hokey!! ngam ngam untuk kami bertiga .. me,dee & kak tina . Eida &  her husband tak sempat nak merasa Mee ketam coz dah habisss dong!! perghh ramai giler orang gi kedai nie.

Memandangkan memasing me & dee masih lapaqqq so kami oder 2nd round ;) eLLy oder Nasi putih + Udang cili  & Dee oder nasi putih + Udang black paper.. huhuhu lapaq weh. Okey pada yg nak mencuba sila lah terjah ke kedai Mee ketam sekyen 7 Shah alam. Oh nak alamat & landmark? jng tanya saya sila tanya Dee ;p
Untuk pertama kali nye eLLy berjumpa dng my Jr' .. Qaireen nur Aisyah aka eLLy Jr :) alo tomeyTomey .. Peeeewwitttt i bergambar dng retissss uolls :)

Bonda retisss tengah menyusukan my Jr .. dah lama tak ketemu sama kamu Eida, now dah tidak buncit lagik .. ape rahsia mu hahahahaha.. *Lihatlah baju ku yg very D'Pelangi*

Last picture .. tetiba feeling slim dlm gambar nie .. thanks to My Jr coz tolong cover my body, Bonda eLLy love u !!! ehem kami posing kat kete baru :) saya dah merasa naik kete baru hurmmm sangat selesa saya duduk di belakang hampir hampir nak membaring kan diri agagagagaga. Hokey lah sekian sahaja untuk hari nie.. chow!!



chop chop chop .. ari Sabtu ari tu eLLy ade ketemu dng Blogger fofulerrr siapakah beliau? tungggguuuuuu ....

Friday, April 6, 2012

It Will Rain by Aaron aziz

Knock Knoc Knoc .. Assalammualaikum.. Selamat pagiii .. boleh saya masuk ?? *masuk lah blog sendiri sapa nak marah*

Pagii tadi otw ke tempat kerja eLLy dengar abg Harris @ Aaron Aziz nyanyi lagu nie i terus jatuh cinta U .. Masa Bruno Marks nyanyi tak de lak aku nak jatuh cinta.. but once si Harris @ Aaron Aziz nyanyi i terus bernekad nak jadikan lagu nie as my LOVE song agagagagag gedik kan hahaha korang layan jer lah kegedikan ku ini =)


Bruno Mars / Aaron Aziz – It Will Rain 


If you ever leave me, baby,
Leave some morphine at my door
‘Cause it would take a whole lot of medication
To realize what we used to have,
We don’t have it anymore.


There’s no religion that could save me
No matter how long my leaves are on the floor
So keep in mind all the sacrifices I’m makin’
Will keep you by my side
Will keep you from walkin’ out the door.


Chorus:
Cause there’ll be no more sunlight
if I lose you, baby
There’ll be no clear skies
if I lose you, baby
Just let the clouds, I
I will do the same if you walk away
Everyday, it will rain


I’ll never be your mother’s favorite
Your daddy can’t even look me in the eye
Oooh if I was in their shoes, I’d be doing the same thing
Sayin there goes my little girl
walkin’ with that troublesome guy


But they’re just afraid of something they can’t understand
Oooh well little darlin’ watch me change their minds
Yea for you I’ll try I’ll try I’ll try
I’ll pick up these broken pieces ’til I’m bleeding
That’ll make you mine


Chorus:
Cause there’ll be no more sunlight
if I lose you, baby
There’ll be no clear skies
if I lose you, baby
Just like the clouds, I
I will do the same if you walk away
Everyday, it will rain


I’ll do the same
goodbye, don’t just say, goodbye
I’ll pick up these broken pieces ’til I’m bleeding
That’ll make it right


Chorus:
Cause there’ll be no more sunlight
if I lose you, baby
There’ll be no clear skies
if I lose you, baby
Just like the clouds, I
I will do the same if you walk away
Everyday, it will rain


Jeles tak jeles tak? eleh wat per nak jeles i kan dah ade Seth Mat :)


Selamat berhujung minggu guys ..

Thursday, April 5, 2012

THE VOW

Selamat pagi .. Salam pagi khamis buat semua :)
Ari ahad lepas eLLy gi nonton wayang with x office mate.. dah lama tak jumpa dia padahal dia kerja kat Bukit bintang eLLy kerja kat Jln Putra. dekat jer kot tapi masa mecemburui kami .. eCeh. Kami gi dating kat Wangsa Walk gi dok makan2 sambil sembang sembang. Pastu kami gi menonton wayang.

THE VOW

Kisah romantis sepasang kekasih yg saling mencintai di antara satu sama lain

 Percintaan membawa ke gerbang perkahwinan

 .. auchhhh  ..

.. Grrrrrr ..

 Tapi malang tidak berbau .. mereka mengalamin kemalangan jalan raya
Si Isteri tidak mengenali Si Suami :(

Tetiba muncul pulak keluarga si isteri yg sebelum ini dah lama menghilang
bertambah sedih bila muncul pulak bekas tunang arghh sian hero i kena tido sorang!!
hahaha tetiba ;)

Synopsis : “Paige and Leo are a happy newlywed couple whose lives are changed by a car accident that puts Paige in a coma.  Waking up with severe memory loss, Paige has no memory of Leo, a confusing relationship with her parents, and an ex-fiancĂ© she may still have feelings for.  Despite these complications, Leo endeavors to win her heart again and rebuild their marriage.”  

Opps sebelum terlupa story nie ade lah kisah benar hokey !!

Selamat hari Khamis malam Jumaat buat semua !!!

Wednesday, April 4, 2012

WW - Sekarang masuk lah waktu ...

Agagagagaga Amponnnnn nokssssss
Walau bagaimana ko posing pun ko tetap chomelllll  :) 

Monday, April 2, 2012

BBQ DINNER