Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Friday, January 29, 2010

OKU


Last week.. eh last two eLLy gi Penang kan. Masa eLLy dok ronda ronda kat area Mydin Penang tu .. tak tau la ape nama jalan tapi yg kat area lice clear nasi kandar & area yg banyak kedai jual jeruk tu.. ala kat pasar tu.. yg jln depan cikit boleh sampai ke Peringin Mall.. dekat dekat citu la.

eLLy & MyLuv pi singgah buat refisologi kaki.. masa mula mula sampai depan kedai tu tak tau lagi yg urut kaki kita tu org OKU. tapi bila la masuk baru  tau rupa rupanye org buta yg urut kaki kami.

actuly ini firt time kami di urut oleh org yg cacat penglihatan,
mula2 cuak gak ;) Memang kelebihan dari Allah untuk org org OKU mcm nie, deria penglihatan takde, tapi deria rasa mereka memang hebat, bayangkan masa dia urut eLLy tu dia boleh tau yg eLLy sedang menahan kesakitan ;) "akak sakit ka.. awat tak ckp.. boleh Nor urut pelahan cikit"
selain dari refisologi, dorang juga ade menawarkan khimat urut badan. tapi bab urut badan nie eLLy agak muskil cikit la.. camne dorang buat..ye la dorang kan tak nampak.. kang tersalah raba kang ;)

Bila dah sampai KL eLLy & MyLuv rasa nak pi cari la khimat org buta untuk buat refisologi. sebelum nie kami selalu gi kat The Mall kedai Thai atau kedai cina, but now kami nak menggunakan khimat orang buta.secara tak langsung kira kami pun menyumbang kepada sumber kewangan dorang juga.kat uptown & down town ade kan.. harus kami gi terjah.. eh panjang pulak n3 kali nie ;)

psst psst gambar diatas wajib di edit coz nanti uolls terkejut tengok betis eLLy yg gebu itu :)





12 comments:

nURmALa mAZLan said...

ha'ah kak..
kat downtown cheras ni kita pernah nampak~

*ayu the sun* said...

bestnya kak!!!!!
nak g cari gak la..
kalau akak jumpa.. akak bgtau sini ek?

Click HERE!

imz said...

sedapnya urut tapak kaki..kt d'sara utama ada satu pusat urut org buta jgk..tp tak penah try g la

+NADS+ said...

bestnyer bila dapat diurut...huuu

eLLy said...

Mala. tu la aku pun rasa mcm ada..
harus di terjah ;)

eLLy said...

Ayu, akak rasa kat downtown cheras ade4.. tapi nanti akak pi survey dulu ye ;)

eLLy said...

imz, cuba la belum try belum tau ;)

eLLy said...

Nad, yesszaaa.. memang soooodap ;)

rasp said...

cik abe i slalu gi urut kat dorang nie sis...
dia gi yg dekat umah w'ouls je...
kat Galaxy Ampang...
kkdg tu dorang ada buka booth kat JJ Wangsa Maju...depan FOS tu...

Redbloodsnow said...

wahhhh...syorga tueeeeeeeeeeeeeeeeeee :P

eLLy said...

Rasp, sis thanks for your info.. nanti gue pi ronda kat sana ;)

eLLy said...

Comel.. haha memang syorgaaa ;)