Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, December 6, 2011

Rezeki jng di tolak ..

Dah habis kot cite Langkawi.. so sekarang kita bukak cite makan pulak !!
Dont worry tak banyak pun gambar makanan .. lite lite jer :)

Masa kat Langkawi ari eLLy ade singgah lunch kat umah MyCousin,
menu pada tengahari tu bertemakan lauk lauk kampung (perghh ade tema hokey! ko ade?)

Sambal belacan ini memang terbaik !!!!!!!!!!!!!!!! 
bila teringatkan sambal belacan ni emm telan air liur beb
serious memang mantop !!
.
Ini pulak diantara menu masa kami di rumah MyBrother kat Perlis.. this is for dinner tau
Menu for lunch lagi meriah beb!!!
Ikan goreng,sayur,kari ikan,Ikan Pekasam, Udang & 
My favorite .. Ketam rebus dicicah dng sambal belacan yg super duper sedap versi Perlis !!

Saya memang rakyat Malaysia yang sukakan sambal belacan!! LikeLikeLikeLikeLikeLike
dng syarat sambal belacan tu mesti lah ditumbuk dan di adun dng secukup rasa .. 
tak mau yg cincai2 yg mcm selalu kita makan kat kedai tu.

Okey sekian sahaja kisah makan ku .. lapar lah .. mana nak carik sambal belacan yg sedap?


 

12 comments:

atty's said...

terliur tau nengok sambal belacan tu ..

rATu kEBaYA said...

suke jugak sambal belacan.. tapi klu yang macam elly nak tu kena buat sendirilah.. huhuhu.. saya pun tak suka yang cincai punyer.. tak feel bila time makan.

Mimy Hamid said...

aduhai masakan kampung...aduhai naik selera

IdaShah said...

besar2 ketam

*SiRibenMerah said...

terliur da neh kak.. haishhh la..

rasp said...

i pun pencinta sambai belancan and masakan kampung....terbaeeekkkk!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

perghhh.. terliur ni.. ;-p

lom pernah try ketam rebus cicah belacan..
aissey, mesti sdpp ni.. menceceh dh rasa airliur ni.. hhehe

sabo, pose.. pose!

sW33tdARLiNG said...

cerianya ketam tuuuuuu..............!! sumpah aku tgk pun dah tahu sedap sambal belacan tuuu

wahida said...

aku pun penggemar sambal belacan dan makanan kampung...maklum la tekak org kampung...hehe...

Pepel BoNda AmaNi said...

brapa kali aku bilang..kegemaran ku adalah belacan.....

eLLy said...

Dear all,
Sambal belacan tu memang the best!! huhuhu.. terus teringat ingat ingat lagik!!! leleh sudah air liur ku

*hahaha Eida ngok ngek :p

eLLy said...

Dear All,
bab ketam pulak memang puassss bangettt dong .. ber ekor2 ketam gak la eLLy baham malam tu :D