Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, February 26, 2013

Bali oh Bali

Wah bercintaaaa nak update cite percuitanku di BALI :) Maaf ya ibuk2 dan bapak2 saya baru berkesempatan nak update HARI INI aperrr hari ini?? teng teng teng haha sendiri yg buat sound effact :p yes Dengan ini dengan rasminya saya mempersembahkan RAIKAN CINTA DI BALI episode satu


:: Orang kata bentuk peta Bali nie mcm seekor ayam & Sebijik telor ::
"Tapi mata ku mengambarkan seekor ayam yg tengah berak"
Itu dari kacamata aku la.. korang mungkin nampak lain :p
.
Kami terbang ke Bali pada tanggal 28.Jan.2013. Kami mengunakan khimat penerbangan AirASia berbekalan ticket penerbangan 0.11sen per person. Walaupun terbang dimalam hari tapi berbaloi kot dengan harga ticket yg kami dapat tu. ko hader? 

:: Muka budak happy dapat ticket flight murah ::  

Ater kata pun flight malam khann.. Sampai ke Despansar Bali Airport semestinye pun dah dekat tengah malam, Pak Isme' supir yg dilantik untuk menguruskan perjalanan kami di Bali sudah sedia menanti kami di airport. Dari Airport kami singgah beli roti coz nak standby for breakfast untuk keesokan hari nya. selesai urusan membeli roti kami terus ke Hotel Fave Kuta Square yes kami akan menginap disini selama 5hari/4Malam.


Hari pertama - Pagi

Bersarapan roti sapu tuna & roti letak ikan bilis cili padi yg sis Wahida bekalkan & air Milo 3 in1, Seawal jam 9pagi kami dah keluar dari Hotel. Destinasi kami yang pertama ialah Sari Dewi Gold & Silver Collection. 


:: Kami berempat yang ceria dipagi hari ::

Memula ingat nak la mencari cincin sebentuk dua kat sini. tapi ape kan daya harga Gold @ Silver kat sini boleh tahan mahal nye .. all item sell in USD hokey kalau convert to RM mau x3 la gugak khann. Walaupun tak beli apa2 tapi tak rugi gak kita singgah sini coz kat sini ada pekerja yang akan buat mini tour untuk para tetamu.. dia akan tunjuk cara silver dibentuk pastu ade lah diterang kan itu ini sikit2 pastu dia lepaskan kita gi cuci mata kat dalam tu. tapi kami lepas cuci mata semestinya kan cuci kamera .. kuikuikui jom kita bergambar sampai lebam.



Damage : No entrance fee so NO DAMAGE :)  


Mami Jarum : ini versi Dee :)


8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

syok nyer kak oi!

nUR_rOsALiNdA said...

Bestnya Kak Oiiiiiiiii....Ada beli pape utk aku dari Bali tak? Wekkkkkkkkkkkkkk~

Dee said...

aku suker..aku suker..akhirnya ada update..yg penting link ke blog aku..kau hader? wakaka..

NM03 said...

rindu pak isme








eh???? hahahaha

Rasp said...

akhirnya....kini pasti....
kata cuci kamera....
apsal 1 je gambar???????
nak lagi dan lagi dan lagiiiiiii

lizz said...

waaa bestnyer gi bali...

Bitt (double IS) said...

aku juga setuju dengan mata kau kak elly...ahhahahahhaa possing baik jek ayam tu..agaggagaa

akubiomed said...

Sudah terbang ke Bali rupanya. :-)