Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Wednesday, February 27, 2013

Bali : Ubud Tegalalang Rice Terrace


Ubud Tegalalang Rice Terrace

Selepas Sari Dewi Gold & SilverCollection kami meneruskan perjalanan ke Ubud.  Dari Kuta ke Ubud mengambil masa 2jam perjalanan (lebih kurang la) Sepanjang Perjalanan ke Ubud kami melalui kawasan2 perkampung dan sawah padi yg comel2 di tepi jalan. Dan di kiri kanan jalan banyak kedai2 jual barang2 kraftangan yang cantik2.  kami cuci mata dari dalam kereta ajo.. Pak supir ade gak bertanya nak singgah ke bu?  Tapi kami cakap “ngak mahu” eceh konon nak tahan nafsu la kan.. tapi ternyata iman ku tak kuat huhuhu.. Hati ku terpikat scooter yang cantik itu .. klu tak salah cuma kat kedai tu yg ada design scooter, kat kedai yg lain takde design scooter camtu.

 :: Urusniaga sedang dijalankan ::
.
Hokey jom la kita merembat satu.. dua.. tiga yes!! sekali 3 scooter :p *dengan izin suami .. mihahahaha* memula satu scooter tu dia nak charge Rp50. Tapi mcm uolls sedia maklum I kan mulut manis oleh yg demikian dapat la 3 scooter + 6 coaster dengan harga Rp140. 
.
Membeli nye sekejap jer tapi nak tunggu dia pasangkan screw tambahan tu la yg kena menunggu lama sikit. pastu boleh lak tuan kedai tinggalkan kami berempat jer kat kedai sementara dia keluar mencari skru. cuba bayangkan klu ade tourist lain nak datang beli acaner? masa tu terus la aku jadi tuan kedai kot :p
.
 :: Ini lah scooter pilihan ku, eLLy beli 3 warna yang berbeza ::
.
Ok sapsapsoii jom kita meneruskan perjalanan ke Tegalalang Rice Terrace.  Kat sini kena bayar entrance fee RP10,000 = RM3.20 per person.

Apakah xtiviti yang kita boleh lakukan bila berada di Ubud tegalalang Rice Terrance?
.
  1. Membeli cenderahati -Kat sini pun ada juga orang berniaga cenderahati, tapi mcm mahal sikit arr. eLLy Cuma beli 5 fridge magnet *cuma hokey :p

  1. Bergambar la beb .. tak ingat pulak kul berapa kami sampai ke Tegalalang rice nie.. tapi dia punye terik mentari omakkaiii memercik mercik peluh didahi tapi posing tetap posing … nak dapatkan port yang cantik kena la tunggu giliran nasib la masa kami sampai tu tak ramai sangat tourist kat situ If not basah ketiak nak menunggu giliran.
 :: Lihatlah sawah padi yang bertingkat tingkat dibelakang kami ::
.
 :: Indah nye pemandangan di tengah hari itew ::
.
 :: Hangatnye mentari sehangat cintaku pada mu ::
eCeh sila jng muntah uolls :p
.
:: Hijau saujana memandang ::
 .
:: Dahaga ya bang?.. ::
  .

Dah puas bergambar di tengah panas moh la kita menerus kan perjalanan ke tanah tinggi ….. ~Bersambung :)(:



Mami Jarum : Ini versi Dee pulak



6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

love!love!love!

Rasp said...

comei aaaaaaa skuter tu...

nie baru syiok...byk pics :)

atty's said...

cute lah scooter tu..

NM02 said...

masa kami pegi takde scooter tu noks. kami bli yang tiga tingkat tu salah satu ada tulisan besar BALI

hahaha... belagak, biar tetamu yg dtg umh tau aku dah sampai bali. vangan kan... kikiki

akubiomed said...

Cantik scooter. Boleh tumpang makan angin.:-)

Bitt (double IS) said...

cantik tempat ni