Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Monday, February 20, 2012

Bandung Jakarta -Day 2:2

kong kong kong dok batuk tak sudah!!!..dah 4-5 hari gak dok batuk berserta K***K rimas weh rimas .. 
eh dah bagi salam ke belum nie .. "Assalamualaikum ..." dng nada sehabis lembut :) tu diaa membebel sampai dah tak reti nak bagi salam dulu!

Fuhh mesti korang menyampah kan .. ishh hilang lagi si eLLy nie .. amponnn bukan lah niat ku untuk menghilangkan diri .. tapi kesempitan waktu memaksa ku bertindak begitu .. Dah datang dah merapu aku nie .. ini mesti effect minum ubat batok banyak sangat kot =)

Geng Pelangi semua dah nak habis update pasal percutian kami awal bulan yang lalu,Sekarang tinggal eLLy jer yg dok terhegeh hegeh nak update. Kali nie nak cuba update panjang cikit coz klu update pendek pendek nanti Si Wahida tu marah :) tak puas katanya HaHaHa .. Okey lah demi kamu Mrs MAHAL !!! sebut betul betul .. "ini berapa harga??.. MAHAL !!" HaHaHa tak leh lupa aku dng dialog ko tu cik Wahida
ooi .. MAHAL !!

Haru ke dua kami di bumi bandung .. tempat pertama yg kami kunjungi ialah "Coffe House" HaHaHa harus lah gi sarapan dulu dong .. setelah semua dah kenyang .. Pak Chepy pun dah sampai makanya harus lah kamu meneruskan perjalanan kami ke Tangkuban Parahu frm Hotel to Tangkuban Parahu ade lah lebih kurang satu jam setengah. ade bayaran yg dikenakan untuk masuk sini sorang caj rp50,000 bersamaan RM16-17 kot .. oh kenderaan yg masuk pun di kenakan bayaran ye kawan kawan.. tapi eLLy dah tak ingat berapa yg kami bayar ari tu.

 Port yg menjadi rebutan para pelancong!! betul korang kena tunggu giliran klu nak bergambar kat cini

 Okey now kita posing kat tempat lain pulak .. eh nie belum ready !! jap jap
wah pandai watermark aku cover montot si Wahida :)

 Okey dah siap!! jom kitga posing .. 

 Alahai CANTIK nye .. view kat belakang
tapi view kat depan pun cantik kan kan kan .. nak jugekkk ngeeeee

 Im so touch bila tengok gambar nie..
 teringat susah payah korang menjaga aku ketika di sana
 Nor,Iyra,Wahida, Dee & Kak Tina sayang korang ketat2

 Tak sia sia ikut dorang turun ke bawah. dapat gak posing kat celah pokok
feeling cite hindustan =)

Gambar nie hasil kerja tangan Pak Cheppy :) i miss him

Kalau nak di tepek gambar memang tak habis .. Clik Clik Clik Clik prisis retis kami kat sana Memang banyak gambar kami kat Tangkuban Parahu. itu klu turun sampai ke bawah haruslah lagi banyak gambar yg diambik.

Oh nak share sikit dng korang .. Klu uolls kat sini hati kena kering beb!! coz kat Tangkuban Parahu nie the moment uolss bukak pintu kereta maka ramai lah peniaga yg akan serbu uolls. Maka nya di situ hati kena kering beb. Biasa lah kita kan org Malaysia memang rasa tak sampai hari nak ignore peniaga2 kat situ .. tapi keadaan memaksa.



8 comments:

*SiRibenMerah said...

wahhh.. panjangnya update.. kehkehkeh~

Pepel BoNda AmaNi said...

i u xmiss ke??? sentap... :P

atty's said...

baru ler besh..ada info..gak..hehhehehhe

rasp said...

eh eh....nie blog cik elly ker....
wahhhh cam tak percaya aaaa....
very long story from you...
HoHoHoHo...mu jgn marah ye...
lap u lah laling.....

eh jap nak join cik pepel sentap gak..
coz u only miss pak ceppy...
kami berdua camna??? huhuhuhu :D

tetiba komen ku pun terpanjang kali nie ;)

akubiomed said...

Kalau sudah batuk perlu jumpa doktor dapatkan ubat batuk sebelum melarat.

eLLy said...

Iyra, Eida, Atty, Rasp :
HaHa sila lah percaya cik eLLy mu ini menaip dng panjang nye :)
Sentap tapi rindu .. blueekkk


Akubiomed, dah telan dah ubat batuk nye. cuma doctor jer belum jumpa ;p

Dee said...

i like ur new template..besar2..senang nak baca..gambar pun kasi besar eh..baru puas..typo error byk..tp lantak...aku suka je baca..ngehngehngeh..rindu kat kau nok..

eLLy said...

Dee, hahaha banyak yg salah eja kan haha hari jadi haru wakakaka sengal betul aku nie :-)

memang ingat nak besarkan gambar tapi tak cantik la pulak gambar tu jadik mcm pecah.
rindu kat korang jugak!!