Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Monday, August 27, 2012

Satu Hari di Malam Raya

Assalamualaikum semua.. Selamat kembali memulakan tugas setelah sekian lama bercuti cutian! Confirm hari nie korang busy giler kan.. HaHaHaHa gelakan kan dia! kenapa gelak kan uolls? eLLy gelakan uolls coz eLLy awal2 lagik dah start kerja so arinie tak de la busy sangat HuaHuaHua. Raya ke 3 eLLy dah kena kerja uolls :'(

So macamana raya uolls? Pasti meriahkan maklum la cuti kan panjang mesti beraya sakan. Raya eLLy tahun nie biasa biasa saja. Xtiviti yg wajib dimalam Raya adelah meronda di Jalan TAR. Dah 2 tahun eLLy wat kerja gila nie :0)


Sehari sebelum Raya mesti la mcm2 benda nak kena buat, Sepas siap semua kerja baru kami keluar umah. Dari Rawang terus ke Ampang coz nak pick up sarung ketupat yg di oder dekat My Gorjes NeeNa. thank you laling coz sudi terima oder last minit nie. Sebab aper last minute? Sebab daun Palas dah habis dipasar dan kami *me & MyMum* tak gheti nak menanyam ketupat :p

Dari Ampang eLLy terus ke Cheras.. Handover Sarung Ketupat, Biskut raya dan segala mak nenek yg sewaktu dng nye dan eLLy terus bergerak ke Jln Munshi Abdullah, Mcm tahun tahun yg sebelum nye setiap kali malam raya MyLuv mesti kena on "Standby mode" so malam tu kami tidoq Hotel la jawap nye. Pasai tu tiap2 tahun dapat pi meronda kat Jln TAR dimalam Raya.

Suasana di Jalan TAR pada jam 05:58 pagi
*Masa nie kami otw nak balik ke Hotel*
Masih ada yg berniaga dan Masih ada yg berShopping!
Rakyat Malaysia memang suka berShopping ;)
 
Selepas penat meronda di Jln TAR, Balik bilik tukar baju lebih kurang terus kami Zzzzzz... Penat weh punya la ramai manusia takda la shopping banyak mana pun. MyLuv dapat rembat sepasang Baju Melayu *Kain Satin, bersulam di leher/tangan dan poket*  dng harga RM50 :)

Memandangkan kami tidor lewat pagi  .... eSok la sambung eh .. okbye!


Mami Jarum : Selamat Hari Isnin kekawan :p

6 comments:

Rasp said...

perrgghhhh padat aktiviti seblum raya ek...
syiok nye leh layan gi Jalan TAR...

anamizu kaito said...

perhhh subuh gajah pon manusia x abes
shopping lg ek kak elly???

and wahhhh dpt beli baju melayu
rm50?? yg tu bessss! hehe






slm syawal,
cik ana

*SiRibenMerah said...

selamat hari isnin...
hehehe.. ai pon da keje neh~

atty's said...

Jalan tar kalo hariraya..mmg sampai ke subuh..

akubiomed said...

Tak balik kampung? Raya di KL

nUR_rOsALiNdA said...

Malam raya tu pun kita ke sana kak..Tapi sampai kul 2 jeks..Nnt datang la rumah ku