Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Thursday, August 30, 2012

Syawal ke2

Di Syawal kedua, Selepas breakfast eLLy & MyLuv terus ke rumah Tok cik @nenek MyLuv yg jarak nye dlm 800 meter dari rumah my MIL. umur Tok Cik dah dekat 93 tahun! tapi alhamdullilah Tok cik masih sihat bertenaga :) For info dia duduk sorang2 kat umah hokey! Biasa lah org tuaaa dorang mana nak tinggalkan rumah peninggalan arwah suami, Banyak kenangan kata nya. Nasib baik lah umah ibu mertuaku dekat jer so senang nak bertanya kabar. adehh tak teringat pulak nak ambik gambar kat kawasan rumah Tok Cik, ada mcm2 pokok buah buahan di halaman rumah & di tepi rumah pulak ade kebun buah peninggalan arwah atok.

Selepas beraya kami terus balik kerumah ibu mertuaku. Lepak sembang sembang jap after lunch terus gerak balik keyelll. Nasib baik la jln tak jem, cuma dari selayang nak ke cheras tu jer yg sesak sikit.

Bila semua adik beradik dah berkumpul di Cheras kami terus konvoi beraya di rumah my auntie di Putrajaya.


Lepas magrib kami gerak ke destinasi lain. Dari Putrajaya kami vrooommm to  Ampang! gi raya umah Mak ndak pulak. kat ampang ada rendang minang uolls.. first time kot eLLy makan rendang minang tu. oh bukan my auntie yg masak yer.. my auntik kan anak mami Penang mana la tau wat rendang minang tu. :) Rendang minang yg eLLy makan aritu dimasak oleh menantu lelaki beliau.

Mcm biasa sembang2 sambil makan .. tik tok tik tok dah malam dlm kul 11pm kot kami pun membawa perut yg sarat barat  dan kekenyangan pulang kerumah :)

Sekian sahaja laporan Raya kedua saya :)
 

Mami Jarum : Selamat menyambut hari Kemerdekaan buat semua. Sayangi la Negara kita yg makmur dan permai ini. Medeka! Merdeka! Merdeka!

6 comments:

eB said...

biler kiter nk brayer sm nih elly? :)

Dee said...

suka baju korang..so sweet..

Rasp said...

sempat enterprem kat blakang tu noooo...hehehehe

akubiomed said...

Kebanyakkan orang akan mula berkunjung ke rumah sanak saudara pada hari Raya ke 2.

Macam saya mula berjalan ke rumah nenek saudara pada hari Raya ke 2.

Saudara mara yang sekampung hari Raya pertama sudah round habis.

anamizu kaito said...

wawahwah syok gak kan beraya
yg dok dekat2 camtu.. xyah nk
drive jejauh sgt.. vrooomm je
dah bleh smpai.. hehe






slm lebaran kak elly !





Luv,
cik ana

Bitt (double IS) said...

cantik baju raya ke2 u :)