Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Thursday, May 8, 2008

PENING PENING PENING

SELANGOR VS PENANG

Al kisah tersebut la satu kisah .. Sang kancil dng sang buaya ...
ape la yg aku mengarut niee ..

Kisah yg sebenarnye cam gini

My mother punye adik nak mengahwinkan anak anak dorang
(kira my auntie & my uncle la)

adik yg perempuan anak perempuan (pangantin pompuan)
adik yg lelaki anak lelaki (pengantin lelaki)

Masaalahnye yg tercetus ialah ...

dua dua buat pada tarikh yang same :o(
kan dah poning .... tu la nak buat ala ala artis konon,
last minit baru nak kasi card!
opss terlezer pulak :-)

Pengantin perempuan (Ampang Selangor)
30/5 nikah malam
31/5 sanding
1/6 bertandang

Pengantin lelaki (Nibong tebal Pulau Pinang)
30/5 nikah pagi
31/5 sanding
1/6 sambut menantu

yg nak kawin dah tentu la nak kawin
Kami yang sepupu sepapat nie nak pilih yang mana?

Plan A
Pegi yg dekat dulu, Ampang. lepas sanding Brooommmm ke Penang
tapi cian pulak nanti bertandang tak ramai orang ..

Plan B
Pegi yg Ampang sahaja, Jimat belanja!

Plan C
Pegi yg Penang sahaja, tapi klu gi penang kena cuti panjang pulak.
tapi ai tak sampai hati la you..

Plan C+
Dua dua tak yah pegi .. aduhh kejam yekk
kenduri aku dorang datang!

oooiii camane nie .. plan asal aku memang nak kenduri yg kat ampang je,
tak sangka pulak yg Penang pun nak buat tarikh yang sameee...

Poning kepalo den!!!

.

19 comments:

nads said...

wah...
sangat pening kannn....
nad pun tak tau nak kater ape...
kalo pegi ampang dulu then g penang pun ok jugak...

coz sekurang2neyr pegii jugak...
dan xde sesapa bleh kecik ati...

imz said...

pening jgk nk pk tu...g yg dekat je kot...!!

mummysyafie said...

elly, kiter tengok pun dah ponin..
kalau dekat takper lah kan..

ish..ish.pas ni kena lah elly jadi superwomen..leh terbang..

Mieza said...

haah...along yg takde kena mengena ni pun pening sama gak...:p

pandai2 ko la ngan cik mat pikir elly...janji ko pg dua2...:D

eLLy said...

NAD, akakkkk tersangattt la poning di buat nye.. maka kena cuti panjang laaa.. $$$ pun panjanggg la keluarnye

IMZ .. entah le yg dekat je kot..
tapi my mother tak sampai hati pulak kat adik yg lagi sorang tu ;p

eLLy said...

Mummy .. Super women tak boleh terbang sorang .. coz ramai yg nak mengikutnye .. penat la check' nak asyik berulang je ..

bawak terbang sorang pi penang pastu patah balik.. ambik lagi sorang .. lame lame super women jadi super market!

elly said...

Along.. tu la cik dah penat pikir..
bila rujukkan masaalah nik kat Cik mat pun dia takde jawapan yg pasti.. (i ikut je/mane mane pun boleh/aiman tak kisah..)

bila tanye kat Nabil dia jawap
'luu pikirrr la sendiri'

kurang asam punye nabil.. dush dush dush baru tau !

ita.itu said...

yaampun.napa x bincang dulu..ni adik bradik sama kan?

elly said...

ita.. itu la pasal
sorang ingat yg penang buat bulan 8,
sorang ingat yg ampang date tak confirm.. maka begini la jadik nye

;-)

pu3nemo said...

senang jek kak,x yah g dedua..hahahaha

Ziana said...

alamak aiiiiiiiii...
susah nye!!

apesal laa leh betembung..
adik bradik lak tuh..
sepupu sepapat laa mangsa..
kene half sane half sini..
tp x syok..sume x kumpul skali..
:)

sy pon pening nak decide..
kene pi dua2 tuh kak..
br adil
:)

Honeylemon said...

haiyoooo... betul la .. i da tjangkit pening nie... huhuuuuu...

Dayu said...

kekekeke...akak pilih plan yg jimat kos je akak..

badan tak penat, duit pun jimat...

buat pilihan yang bijak

eLLy said...

Pu3.. kejam betul la ko nie.. tak leh akak tak samapi hati arrr

ziana.. emmm skarang nie bergantung pada cuti.. klu cuti approve boleh la pegi 2 - 2 if not yg dekat je la kot ;-0

elly said...

Honey .. aku sangat pening Bah'
pening sangat ..

Dayu .. "Pilihan yg bijak.. beras cap jasmin".. mcm iklan pulak ko nie ;-)

Nikli said...

pegi je 2 2 tuhhh...

TauruzMama said...

Ampang then con't Penang..kan adventure tu!ko kan suker kan cabaran..amacam ok tak idea tu...

Y u Z z 9071 said...

alamak..pening plak...

makan panadol jap..

adehhh

elly said...

nikli ** yesss goallll!!!
seri 2 - 2 :-D

Rima .. memang tercabar di buat nye
Cuti, $$$, tenaga zahir batin,
hu huu

Yuzz .. i nak minum air cap badak jab .. hi hi