Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Friday, July 23, 2010

Semangat Raya datang lagi

Good morning.. tak habis2 lagi dng Mood raya ..
just nak share dng uolss last 2 weeks eLLy mengecat umah ..
opss eLLy  upah org cat bilik, just cat 2 bilik je ..  
My bed room & Computer room
lagi 2 bilik tu next year la pulak, leceh gak klu umah ade 4 bilik nie..

My bed room - Baby blue
gambar kecil tu warnanye lebih tepat ;)


 My Computer room - Orange Belanda beb :)
Gambar kecil tu lebih tepat warna nye
Oh ye si kenit berdua tu memang Myfather bawak
sebenarnye eLLy mintak tolong ayah & mak standby kat umah
coz eLLy kerja .. tapi My father tu nak bawak si kenit berdua
so makin tunggang langgang la umah ku

Bercerita pasal My computer room nie kan
sebenarnye bilik ni eLLy letak perabut lama.
Maklum la dulu2 masa baru2 kawin bajet nak membeli perabut terhad cikit
so bila dah ade $$ lebih cikit, eLLy pun membeli la yg baru :)
tapi masalah nye MyLuv tak kasi buang Meja & set sofa yg lama :(
adoiii itu yg buat penoh satu bilik !! Klu uoll tengok bawah meja tu ..
semua tu MyLuv punye barang !!
tension oiii .. tak pe nanti eLLy cari idea camne nak buat ..
uolls ade idea tak? Help me pls ..
 

14 comments:

Aleeya said...

rajinnye mengecatttt ..semangat ko ngecat eyh..pepon aku ske oranjeeeeeeeeee hehehee

nanonano said...

oren belanda??
hehe tp cntek..soft je..
ok rumah dah siap.
kueh raye bl nk bt kak?
hahah kate smangat raye :p

Yatie said...

hi...hi..pose blm lagik ni...takpe2 wat awal nnt senang kan kak elly...

Wat garage sale ler.

nads said...

cantik warna oren itu...akak, belilah boxes yang cantik2 kat ikea tuh..buat rak khas tuk barang2 tuh...mesti kemas n teratur jer;)

rasp said...

lepas nie sila dtg ke umah i iye...
nak minta jasa baik u cat leh tak hahahahaha...

barang2 tu nak lagi ke?
kalo nak, leh buat bak kata nads tu..
kalo dah takmo, buat le garaje sales...

mummysyafie said...

ye..ye...nak raya...ye...ye...nak raya..hihihihihi...

jangan macam tahun lepas yang..kena raya kat hotel. tahun ni semangat kena lebih kan..

hbby ko ngan hubby aku sama je..susah benor nak let go barang lama. kekadang aku buang senyap2..

Cik Wanie said...

raya akn menjelang tiba,
semuanya dah sibuk buat persiapan,
hihihi...

cat jgn x cat:)

eLLy said...

aLeeya, yeszzza.. tetap setia pada orangeeee

eLLy said...

Nano, Kuih raya? Ohh saya main tunjuk tunjuk je .. nak wat sendiri lagi dua tahun kot.. ngeh ngeh ngeh

eLLy said...

Yatie, he he tau tak pe wat cikit cikit .. klu semua serentak mau pengsan di buat nye..

eLLy said...

Nad, ade gak terpiki nak wat camtu.. tapi yg penting Perabut lama nak kena Let go' ...

eLLy said...

Rasp, i gi umah you.. wmmm eLLy pun upah indon tolong cat =)

Barang2 tu setakat nie menjadi tempat lepak kat bilik & tempat letak computer je la ..

eLLy said...

Nor, he he ko masih ingat aku beraya kat hotel last year.. insyallah tahun nie tak kot ..


Buang senyap senyap ... Shhh nanti i try ye ;)

eLLy said...

Wanie.. semangat ooo ... tak sabar rasa nye ;p