Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Friday, March 1, 2013

Bali : Kintamani Volcano & Batur Lake

Perut dah lapar moh la kita naik kereta dan meneruskan perjalanan ke destinasi seterus nya iaitu Kitamani Valcano & Batur lake. Di sini ada entrance fee, Rp10,00 @ RM3.20 per person

 :: Hijau dan berangin ::

Sebenarnye Kitamani valcano & Batur lake nie agak jauh tapi memandangkan kita ditanah tinggi so nampak mcm sebelah menyebelah jer.

Harga buffet lunch kat sini Rp80,00 @ RM27 per person. Kami berhenti disini selain dari nak lunch kami juga ingin menikmati pemandangan yang terbentang indah dihadapan kami. kalau nak tengok gambar food & buffet line boleh lah link ke blog Dee sebab dia rajin update in detail.


 :: Majoriti pelanggan kat sini semua dari Malaysia ::
Lihat view disebelah .. sangat cantik bukan
.
 :: Gambar ini diambil ketika hujan sedang turun merintik ::
.
 :: Tak sampai 15 minit lihat lah hasil nya, kabus tebal beb ::
Pls ignore my oily face itew! Kak ton comel kan...
.
 :: The beg Very the colorful ::
.
:: eHem beg sempena anniversary ::

Perut dah kenyang, Payment dah buat moh ler kita terjah ketempat yang wajib dilawati sekiranya kamu bercuti di Pulau Bali ... Pura Tirta Empul ... chop chop chop lupa nak cite masa hendak menuju ke parking kami telah diserang dengan peniaga2 yg sedia menanti di pintu keluar ... OMG kami terjebak lagi..
Setelah sesi tawar menawar dijalan kan Kami bersetuju untuk membeli T-shirt yang ada perkataan "BALI" dng harga Rp300 = RM100 untuk 22 helai T-shirt murah ke mahal? boleh la kot.. lepas jugak souvenir untuk kekawan kat opis (Seth Mat 10 helai / Me 12 helai)
.


Mami Jarum : Sila ambil perhatian.. sekiranya anda ingin melarikan diri dari tax. Sila pastikan supir anda yang melakukan pembayaran di kaunter :) Sekian Terima Kasih!


8 comments:

nUR_rOsALiNdA said...

Ooo..Ye ke?
Kalau dia tgk org luar, dia tax ek kak

atty's said...

murah sgt2 elly..

akubiomed said...

Macam duduk dikayangan pula. :-)

NM03 said...

kalu aku tau aku tgh peknen masa kat bali, aku beli baju i love bali utk anak aku noks... huhuhu

Rasp said...

cantik tul view situ...
cantik lagi empunya bag kaler2 tu hehehehehe...
memang berbaloi sangat beli tshirts tu...

Dee said...

t-shirt tu murahlah nok..mana nak dpt..masa ni penatkan..mujur tak dok atas..kalau tak haru kena siram dek hujan..hahaha..

wahida said...

t shirt tu murah lah kak...pandai ko tawar menawar...i like...

Bitt (double IS) said...

berbaloi..lagipon t0shirt dia cantik2..