Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, July 1, 2008

BILA ???


Uolls inggat tak bila kali terakhir eLLy memasak?
emmm tak ingat kan.. eLLy pun hampir hampir tak ingat .. hi hi

Last sunday.. bila eLLy make over kat dapur.. hi hi terrajin la pulak kan :o)
eLLy asingkan la bahan bahan masaakan yg ade dlm simpanan tu,
untuk menggelakan pembanziran eLLy sedekah kan la semua
(seperti gambar di atas) kat Tijah. (rezeki ko la tijah)
Ha Ha tapi belum expiry lagi tau!! jng salah sangka pulak..
eLLy tak sekejam itew ..

1. 1 tin Ayam brand Tomato Soup
2. 2 kotak Ayam brand santan
3. 2 tin Ayam brand sardin
4. Serbuk teh & teh uncang
5. Bg lawang / Bg chengkih
6. Ayam brand fish curry powder
7. Asam keping & asam jawa
8. 1Kg serunding daging

Ha pandai pandai ko la tijah nak buat ape .

Nota mempertahankan diri :
eLLy bukan malas ye uolss,
cuma masa aje yg tak mengizinkan eLLy memasak.
Time management memang very the tak teratur..

18 comments:

649 lotto results said...

that's way too cool.

ita.itu said...

bagus ko..baik ko sedekah kat aku

Honeylemon said...

wah.... xde ker yg nk dsedekahkn kat saya nie... dah gawat nie... mkn roti jer... ahakkkksssss...

nanonano said...

wahhh !!
syioknyehhh klu dpt berjiran ngn kak elly neh,
hihi :p

imz said...

hehehe....bgla aku skit..aku suka mkn sardin..sedap wooo..

Ct eLLy said...

ita .. sedekah kat ko.. tak yah la ko tu dah kaya raya :D

Honey .. stock dah abis la, klu ade nanti kita pos ye hi hi :D

Nano.. klu nak berjiran dng akak pindah la ke Rawang :D

Ct eLLy said...

imz .. Sedap kan sardin, makan dng roti pon soodapp!!!
(ish dah terbayang sardin dng roti la pulak)

nads said...

huhu...
yey kakaku cayang...
merindu nad yer...

rajin2kan diri anda memasak selpas ni yer...
hekhek....

pearlEJ said...

aku mmg malas nk masak, bukan tak cukup time... hehehe...

IdaShah said...

tijah tu sape? mula2 aku ingat kucing hehehe...

klu dah bizi beli jer x pyh masak (nota menyokong ko)

nasazfrog... said...

kite klu bahan ade tuk masak,, masak gak,,, ikut mood gak kengkadang malas gak...hehehehe

rasp said...

wah bagus lah tu dari membazir kan... i pun nak balik buat checklist..nampak sgt i ni jarang masak...ooopssss

*SiRibenMerah said...

wahhh..
nak masak ke sis??
wat sambal sardin sedap neh..
adeshhhh..

nnt hantar2 le umah I sket yek =P

Ct eLLy said...

Nads, yep rindu rinduan :D
sentiasa merajin rajin kan diri cuma masa je tak cukup :)

Ct eLLy said...

Ej, Very the berterus terang ko ye.
tapi betul la sometimes bila duduk berdua nie makan kat kedai je yg jimat :D

Ct eLLy said...

Ida, Tijah tu helper eLLy, dia datang umah sebulan 2 kali :D

terima kasih la coz menyokong eLLy
hi hi :D

Ct eLLy said...

Nasaz.. ya betul ikut mood.. bukan mahmood tau ade yg ke pelangkong kang :-D

Ct eLLy said...

Rasp, Elok la tu.. baik buat checklist untuk mengelakan pembaziran :D

Iyra, tu la sardin ade ari ari nye memang la teringin sangat nak makan :D .. pernah makan kari sadin tak?