Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Monday, February 11, 2008

supRise

Memandangkan last friday & saturday aku cuti
tetiba je mood nak memasak datang melanda ... hu hu
terkejut? ha ha aku pun terkejut gak ngapela tetiba rasa nak memasak pulork..
MyLuV terkejut, My dapur terkejut,My periuk belanga pun terkejut..
usah ditanya bila kali terakhir aku memasak tetapi untuk pengetahuan korang semua
untuk tahun 2008 ini la first time aku MEMASAK


memula kita ke kedai dulu membeli..
setengah biji kobis / 2 ketul tahu / sebungkus Soo hoon
3 biji limau kasturi / secubit ikan bilis (tak sampai 30 ekor pun)
10 batang cili api / sebiji cili merah
1/2 biji santan / 3 ketul bawang merah / 15 ketul udang

Cili kering & udang yg di buang kepala & ekor



ikan tenggiri masin
sambal Udang
Masak lemak kobis
Berkelah ....
asyik makan kat dalam je .. sooo ari nie kita berkelah kat luar umah pulak

emmmm cedapnye bini aku masak :D

- ini yang menyapah nie -

13 comments:

Mieza said...

mesti dia mkn kenyang smpi esok...maklumlah isteri tercinta msk..tak gitu..:)

Ct eLLy said...

ha ha lawak la along nie..
dia tak de pilihan ;p

pearlEJ said...

haaa time masak tu mmg la bestkan, tapi time nk membasuh tuh yg hazab sket...

mikaounik said...

saya nak tgk gambo akak tgh masak

ita.itu said...

wah lama nye ko x msk..haha...sdp siot...ikanmasin tuh

Ct eLLy said...

Ej > ya betul .. time camni klu ade org gaji kan syok ;)

Mika > ala tak terambik la pulak ;p

Ct eLLy said...

ita .. memamg sodap, cili api, bawang,perah limau .. perghh..

cepotet said...

wah, terenya akak masak. nampak sangat sedap. a'a la kan.. masak besh tapi last tu yang menyampah!

apa kata akak suruh hubby akak lak basuh? ngee.. :p

Lily.Lulu. said...

syiok jugak kan kalau sekali sekala makan kat tepi rumah .. angin sepoi2 gitu .. hihihih ...

yang menyepah tuh akak patutnya kena suh hubby akak tolong cucikan ..

hihihi
:P~

Princess Redbloodsnow said...

hahahaha...rajinnn tueeeeeee
bertuahnyer hubby kak ell

:P

Ct eLLy said...

Erni & Lily - selalunye memang dia buat,tetapi malangnye ari tu dia tak cihat soo terpaksala buat sendiri :(

Comel - memang bertuah, mcm hang tuah har har har

mummysyafie said...

sodap nya masakan...ni malas nak diet nie

Ct eLLy said...

hai mummy, bisa bisa je ..
U pun DIET gak ke? tang mana yg besor tu? har har har