Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, November 15, 2011

Perjalananku di teruskan ..

Jam di tangan menunjukan pukul 7:30min malam kini eLLy berada di opis 
sorang2 sambil jari jemari ku yg runcing ini ligat menaip untuk menyedikan n3 
for tomorrow (hari nie la). Bila mood untuk berblog tu datang maka sangat gigih 
aku menaip. ecehhh dah ala ala cerpan la pulok :)
.
eh jap jap semalam eLLy ado cakap ko eLLy ke mano? hehehe lupa lak den nak 
kobarkan sebonar bonarnye eden gi bercuti ko pulau Langkawi yoo.. 
Dari KL eLLy & Seth Mat naik ketapi sampei ke Arau Porlihh. 
eheh den speking Nogori lak.
.

Sampai ke Arau, MyAbg tiri Pick up kami kat train station dan terus ke Terminal 
ferry di Kuala Perlis. Oh BTW for info My Famly yg lain dah sampai sana awal 
satu hari dorang drive dari KL. kami jer gedik nak naik train.
.
Harga ticket untuk dewasa RM18 hingget. untuk kanak2 hurmm not sure coz
kami seludup Duan & Isya secara haram aka FREE :)
.
Lepas urusan beli ticket kami gi bfast Laksa kat sebelah jeti tu. di ulang sekali lagi
kami gi BREAKFAST LAKSA :)
.
xtiviti di dlm ferry tak der aper sangat just borak2 and ambik gambar cikit cikit
MyBro layan baca surat khabar. Isya Layan ronda ferry kehulu ke hilir.
.
yg tak boleh blah si Duan boleh lak layan mata .. mcm orang tua daaa.
.
Perjalanan dari Jeti Kuala Perlis ke Langkawi mengambil masa dlm satu jam. 
Sampai sahaja di bumi Mahsuri aka Langkawi kami di serebu oleh peminat :)
eh silap sampai jer kat jeti kami di serbu oleh agent2 kereta sewa.
pilih punye pilih ada lah satu yg berkenan di hati... eSok kita sambung ek ^_^
.
Tips untuk korang :-
* Jangan ambil agent kereta sewa di Jeti Kuala Perlis MAHAL nasib baik i tak ambik
* Bila keluar dari jeti jng kedekut nak bayar RM1 untuk sewa trolley. 
   if not jenuh la korang nak pikul beg .. Jauhhh tu ini kisah benar

.

15 comments:

eB ezrin said...

kena serbu peminat? suker3 :)

atty's said...

beshnya g langkawi..rindu nak g langkawi lagi nie

eLLy said...

eB, hahaha verangan ade peminat you..

Sis Atty, nanti lepas kakak habis periksa bolah la you gi bercuti @ honeymoon sis :p

lagenda said...

owh..pi langkawi rupanya yeh?? Ic..bnyk ka soping2 kat sana?
set pinggan ada? set sudu? set periuk belanga?
hahaha..katanya syurga membeli belah kan

-oP_ida- said...

uitt mai langkawi kaa..syOKnyaa..awat tak singgah pala bataih sat duLu...alalalalalalal

Pepel BoNda AmaNi said...

retis sangat kan...kena serbu....coklat tuk amani ada x??? x da kalu majok n sentap... :P

Mimy Hamid said...

ooo gi langkawiiiii....tak pernah lak naik jeti kak...mcm best jek

*SiRibenMerah said...

hehehe..
lupa nk bg tips psl kereta sewa tuh..
alahaiiiii~

gedek! said...

kirim tapau laksa boleh?

rATu kEBaYA said...

ingatkan tadi bebetul diserbu peminat.. rupanya agen kete sewa ye..

nads said...

best...naik keteretapi...!!!

eLLy said...

Mak, pinggan mangkok sudu bukan boleh makan pong... eLLy beli cekelattt jer :p

Opida, ceq pi naik ketapi daa.. camno nak menyinggah :)

Eida, Amanai mana boleh makan cekelat nanti gigi cepat rosak!!! :p

mimy, selalu ko gi naik flight kan.. klu drive or naik train harus lah kena naik dari jeti

Iyra, its hokey no problemooo

Uncle Gedek, buleh.. nanti eLLy poskan laksa kuah belut ek!!

Aisyah, hahaha peminat la sangat kan :p

Nads, best!! tutttt tutttt

rasp said...

baeekknya lentok duan ek sis...
dibuai plak ombat laut atas bot tu...
lagi lah syiok dia tidoq..

eLLy said...

Rasp, a'aa baik punye lentok... mcm mat gian pun ader hahahaha

mummysyafie said...

tak taw dah nak cakap apa. tapi nak komen gak..erkk. kepala dah tak tahu nak komen apa..so taip gak apa yang terlintas.