Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Monday, October 29, 2012

Simple Simple jer

Ari Jumaat lepas bersempena hari lahir ayah yg tercinta, kami adik beradik memutuskan untuk membuat majlis merayai birthday boy' dengan majlis yg simple simple jer. kebetulan hari Jumaat tu kan malam raya maka dng itu semua berkumpul la kat umah mak.

Menu kami malam tu selain dari ketupat dan rendang, my SIL masakan bihun soto + bagedil daging, Hujan2 makan bihun soto dengan sup yg panas panas .. perrr terangkat beb! 

Dan Prop yang wajib ada ketika menyambut hari lahir semestinya adalah KeK!! dan untuk pengetahuan semua KeK tersebut disponser sepenuhnye oleh saya *hamboibangganya* bukan nye ape. Masa eLLy nak gi beli kek nie sangat lah mencabar. Seperti yg uolls sedia maklum ari jumaat tu kan hari berkerja, dan eLLy habis kerja secara rasminya jam 6 petang oh tiada istilah 1/2 day ditempat ku. klu dah secara rasminye kul 6ptg, tiktoktiktok haruslah dekat kul 7 baru boleh melangkah keluar. 

Ngam ngam eLLy melangkah masuk TheMall tu jer hujan turun dng lebattttt nyeeeeeeee.. lepas urusan beli kek tak sampai 10minit pun kekonon nak tunggu jer kat dlm SR tu, 10-15-30-45minit tapi hujan masih tidak menunjukkan tanda tanda nak berhenti. Nak call MyBro dtg pick up pun mcm tak berbaloi jer coz nanti mesti dia nak redah jln jem bagai.. kena tunggu lagik! So eLLy decide nak naik taxi jer. Taxi yg pertama REJECT, Taxi yg kedua REJECT, Taxi yg ketiga REJECT !!! hampasgas betul!! akhirnye sampai lah ke Taxi yg ke4. Fuhh nasib baik dia nak antar, tapi dng syarat "adik kena bayar RM25 hingget yer, jalan jem nie.. kalau ikut meter takut lagik mahal nanti" hurmm aku setuju jer la sebab dia panggil aku adik mengenangkan ramai yg tengah menantikan ketibaan ku di rumah.

Tapi sepanjang perjalanan tu eH .. elok jer jalan CLEAR walaupun hujan turun .. hurmm pasrah pasrahhhh.. aku halalkan aje duit aku kat pemandu *N*** tu!

Apa2 pun majlis ringkas kami berjalan dng lancarnye, sesi potong kek & tiup lilin dilakukan bersama cucu cucu tersayang.

Mami Jarum : Banyak gambar kat kamera, tapi malas nak transfer. Sekian harap maklum.

6 comments:

Wak Gelas™ said...

wak pon ucap selalamt hr lahir tuk ayah tuuu..

eB said...

happy birthday dearie :)

Rasp said...

prop tu memang yg bhn penting tu...
sib baik panggil "adik" ek...
hehehehehe

Dee said...

kek adalah cun..bukan camera baru ke yang? apasal malas nak transfer..hehehe..

4feet8 said...

wah..hari lahir sama dengan adik bongsu saya..beza tahun je..hihi.. happy belated birthday, pakcik..

Bitt (double IS) said...

pakcik teksi tu nak duit raya la tuh
happy birthday to ayah elly :)