Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Monday, July 23, 2012

Ada Apa dengan Ramadhan Day 1

Salam Ramadhan Al Mubarak buat semua .. Pembukaan Ramadhan yang agak mencabar bagi ku. Rentetan dari status FB yg eLLy update last Friday. klu nak raya kita akan cakap malam raya, tapi klu nak puasa kita panggil malam nak puasa or should i say malam tarawih pertama? Hurm entah la.. tapi yg pasti malam tu memang agak mencabar bagi ku.

Jumaat lepas, eLLy singgah umah Mak kat Cheras, Dah lama tak jumpa si kecik Zarul rindu pulak rasa di hati. Rindu nak gomol2 dia yg sentiasa senyum tu. Rupa nye Zarul masih tak sihat merengek menta di dukong jer :( for info Baby Zarul sebenarnye memang dah lama tak sihat since ari jumaat 13/7.
  • 13/7 ari tu MyBro dah bawak gi GH -Doctor ckp Demam Biasa!
  • 16/7 gi GH lagi -Doctor ckp Demam Biasa!!
  • 18/7 gi GH lagi -Doctor ckp Demam Biasa!!!
Hello klu dari 13/7 - 18/7 dah 6-7 hari masih tak sihat itu demam biasa ker wahai doctor yg budiman? lagipun Zarul tu baru 6 bulan 6 hari (as for today) tak kesian ke tengok budak tu asyik dok merengek jer? "oh bukan ko yg jaga so ko tak tau la kan!" 
Malam tu Seth Mat paksa MyBro bawak Zarul ke Hospital sekali lagik! knowing him dia memang sayang kat anak2 buah dia. oh touching noks 
 
Berada di zone kecemasan since 00:02 tengah malam!

 01:35 masih belum dapat berjumpa dng Doctor .. apakah?
Masa nie temperature  Seth Mat dah tinggi

02:41 Akhirnye Doctor membuat keputusan

Setakat hari ini baby Zarul Masih ditahan di Hospital, Keputusan darah dah keluar, Alhamdullilah CLEAR. Sekarang cuma menunggu keputusan air kencing.


Ya Allah kau lindungilah si kecil itu.. kawan2 di bulan Ramadhan yg mulia ini sudi sudikan lah mendoakan kesejahteraan baby Zarul semoga dia cepat sembuh. 

:: Masy rindukan senyuman mu ::

Mami Jarum : Walaupun eLLy belum dikurniakan zuriat sendiri tapi sekurang kurangnye aku sudah mempunyai pengalaman menghantar anak kecil yg sakit ke Hospital di tengah malam!

8 comments:

Rasp said...

kesian kat dia...
mesti dah kurus skit tu...
kids cepat jer turun berat badan bila tak sihat....
hugs hugs to him...
aunty doakan zarul cepat2 lah sihat...

ratna said...

Sepital selalu mcm tu tau... Insya allah kak, zarul will get well soon. Saya doakan dua cpt sihat.

sW33tdARLiNG said...

memang geram kat doktor yang buat keje sambil lewa

wahida said...

kesiannya kat Zarul...lama tu dia demam...harap dia takde apa2...

semoga Baby Zarul cepat sihat....aku pulak yg risau dgr ni...huhu...

Dee said...

kalau kat GH tu kau hantar org tua pun sama je lembabnya..

apapun moga baby zarul sembuh segera..

*SiRibenMerah said...

hope zarul strong..
aunty iyra nk jumpe zarul bila zarul da sehat nnt.. get well soon sayang~

akubiomed said...

Sayu melihat kalau anak kecil sakit kerana mereka ini tidak reti mengadu. Harap anak comel ini kembali ceria dan sehat.

Bitt (double IS) said...

ooo demam...hope dipermudahkan segalanya...