Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Thursday, July 26, 2012

Ada Apa dengan Ramadhan Day 5 *lagi*

Assalammualaikum semua, ari nie eLLy sekali lagi nak share story Ramadhan day 5, sebenarnya selain dari kisah baby Zarul dah keluar Hospital. Ada kisah lain juga yg berlaku pada kami suami isteri :)

Semalam kami kemalangan *again* tapi kali nie mamang terang terang salah Seth Mat huhu padan muka  tu la orang suruh tido tak mau tido degil cakap bini!! *wah tanpa rasa simpati nie*


Al kisah semalam semasa dalam perjalanan ke tempat kerja, Seth Mat memandu dlm keadaan mengantok dan nak dijadikan cerita dlm keadaan jalan yg jem *bumper to bumper* dng tak sengaja Seth mat telah menghentam eceh ayat vontot keta pemandu dihadapan. i di sebelah cuma boleh jerit  aYanggggg..... pastu terus gedeBaNGGGGGG !!!! .... 


Tapi syukur alhamdullilah tak de ape yg serious, kami selamat dan keadaan keta tak de lah seteruk hari tu. but still kena wat report & hantar bengkel coz ade kecerderaan dibumper depan.

Lepas selesai urusan dng polis trafik wat report bagai dan gi bengkel hantar kereta, Seth Mat terus gi pick up MyKancil kat Cheras .. petang semalam kami balik ke Rawang dng menaiki MyKancil yg comel itu *cer korang bayangkan me & Seth Mat naik kancil* 

Bila masuk dlm Kancil i agak confius sikit .. 
Duannnn Isyaaaa !!! Cuma satu jer Masy Nak tanya
Sejak bila keta Masy nie jadi sarang Angry Bird nie? 


ape2 pun Moral of the story dari kejadian diatas, Lepas bersahur tu klu bini cakap jom tido.. pergi la tidor.. sekurang kurangnye sebelum nak bangun for subuh tu boleh lagi lelap kan mata dlm sejam dua khannnn.

Mami Jarum  : Oh Korang nak petua mcm mana nak menghilangkan rasa mengantok ketika memandu dibulan Ramadhan? 

Jawapan : Senang jer.. Petua nya ialah.. Sila langgar bumper kete dihadapan, dan dijamin anda akan hilang rasa mengantok itu dng serta merta.  *ia nya telah terbukti!! semalam lepas terlanggar bumper kete dihadapan Seth Mat terus tak ngantok!* agagagaga

8 comments:

akuzle ayu said...

Petua yg sungguh baikk.. Baik jgn diikuti.. Haha

cik yuyu said...

hahahaa.. gud tips..

ratna said...

Kak...petua tu memerlukan modal yg besar tu.

Alin Marlini said...

kekekeke...tips bagus tu...

Rasp said...

petua yg sgt scary utk difolo :D

wahida said...

adoi la...teringat kenangan naik keta ngan korang dlm keadaan seth mat ngantuk...sebenarnya aku scary masa tu....huhu...

kak, nasihat sikit seth mat tu, jgn diamalkan memandu dlm keadaan mengantuk, bahaya tau!! nasib baik takde apa2 yg teruk, apapun, nyawa tu laagi penting...Alhamdulillah, korang takde apa2...

adoi la seth mat seth mat...

akubiomed said...

Bulan Ramadan kali ini saya macam pun macam hubby eLly mengantuk bukan main lagi.

*SiRibenMerah said...

ok br baca kisah neh.. korg selamat kn? huhuhu... sori sis.. penjadualan br dlm hidup buat i busy kelibut.. huhuhu..