Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Wednesday, September 14, 2011

Raya ke3 #Plan asal telah bertukar#

Nak sambung kisah Raya boleh? okey klu boleh meh eLLy nak belanja ..

**********
*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*
 Cendol & Lai chi kang

Di raya yg ke3 kami tukar plan, klu nak di ikutkan plan asal kami akan vromm ke utara
tapi memandangkan my parents tak nak ke Utara coz dorang cakap next month nak
ke sana lagik, so kami tinggal dorang kat umah :) while we olls di beraya ke Negeri
Johor darul takzim :) Rumah sepupu ku yg sama sekepala se'gila :p

Bila dah berada di Johor harusla kita makan nasi Beriyani Gam 
 Beriyani yg super duper sooodapppp !!!

 Kami ber6 makan sambil sembang2 sambil tambah tambah :)
tapi nampak 5 jer ~oh gambar tuan rumah yg tolong ambik kan gambar~
Bila dah kenyang, mata pun dah layu .. pasang aircond terusss Zzzzzzz .. huhu lama gak
la kami tidoq petang tu. mungkin sebab dari Malam raya ari tu kami kurang tidoq.

Xtiviti malam, dlm kul 9pm kami keluar pi carik makan kat Dataran cucuk2
Me with MyCousin Inas & Ipah
Inas kakak -tengah
Ipah adik -tepi

Dorang nie dok satu kawasan, block jer lain2, Sanggup berhijrah ke Johor coz suami
masing2 gi mencari rezeki di Singapore. this year dorang tak dapat cuti.
Pasal tu la kami turun Johor menemani anak2 mami perantau ini.

 The girlsssssss

The Boyyy

Ramai kan perempuan .. hukhuk anak2 dorang semuaaaa pompuan
Inas 4 anak pompuan, Ipah 3 anak pompuan :) Kami ??? insyallah suatu hari nanti
doa doa kan kami ye kawan kawan

  

12 comments:

NM02 said...

tak wat pintu terbuka ker?

hehehehe

eLLy said...

Tak.. aku nak tunggu ko terbukak dululu :P

rasp said...

yummylicous nye tgk nasi beriani tu...makan ramai2 lagilah berselera....
pasti akan ku doakan :)

♡ a.y.u ♡ said...

amin...insya'allah...
akak cendol tu nampak menarik...pe kata akak blanje..ehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

patut la ai tunggu u call me...u xcall..rupanya u ke selatan...ai sangka kan u ke utara...memang cinta kita kutub utara kutub selatan btoi la...

mummysyafie said...

jauh ko beraye noks..sampai ke sana. jeruk ada tak beli tuk aku?

Dee said...

jauh tu dari penang ke johor..tp syoklah kan..dpt beriani gam tu..

rATu kEBaYA said...

menariknya nasi briyani tu..

sW33tdARLiNG said...

tetiba aku terasa nak makan briyani

eLLy said...

Rasp, yummy yummy yummylicous

Ayu, Mamakkkk Cendol satu!! siapp :D

Eida, hehe pasai tu i tak call you ;p

Nor, Aku tak ke Penang mana nak cari jeruk :D

Dee, saje nak tukar angin :)

Aisyah, menarik tetarik dan memang debommm..

Amy, Mamak Briyni satuuuu!!!
.

akubiomed said...

Tentu puas hati dapat makan Nari Briyani Gam yang asli dari Johor.

Saya merasa pada hari Jumaat sahaja di perkarangan masjid

eLLy said...

Akubiomed, yeszaaaa sangat berpuas hati :D