Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, September 13, 2011

Raya ku

Baru balik dari KLIA :(  sedih sob sob meleleh gak air mata ku.
jam di dinding menunjukan  jarum panjang kat no 1 jarum pendek kat no 11
hahaha tetiba feeling mcm anak Dee :)

Okey toksah mengarut.. meh nak wat rumusan xtivit Raya ku

RAYA PERTAMA
Pagi Raya baru kami bertolak balik ke Metakab, Pahang Darul Makmur *_*
Ingatkan Jln tak jem.. ghupe nye Jem jugakkk.

Oleh yg demikian kami pun berposing la kat dalam keta :) Lihat lah doniaaa pipi
ku yg tembam mcm kuih pau :) sampai umah mentua terus terjah dapur pi carik makan ;)
yeszaaa saya adelah menantu misali :p usah disesali ye ibu mertua ku.. Ngeee.

Lepas makan dok sembang2 sambil melayan tetamu yg datang bertandang.
dalam ertikata lain tak sempat nak melarikan diri coz biras2 ku yg lain dah keluar beraya
maka kami temankan FIL & MIL di rumah, kesian klu ada tetamu dtg tak de orang yg nak
tuang kan air. hahah bukan kena bancuh pun :)

Malam baru kami keluar beraya ke rumah SIL ku di Termeloh.
Oh yee baju yg Seth Mat pakai tu tak sempat basuh pun.. itu la baju yg dia BELI


RAYA KEDUA
MyLuv bawak eLLy gi beraya kat umah nenek, Yeszaaa MyLuv still ada nenek
sihat lagi orang tua tu. Alhamdullilah
Masa kat umah nenek, Pak Lang bancuhkan tongkat ali for MyLuv & Kacip Fatimah
for me, hahaha kelas ko jah" .. ape barang minum air rebina :p

Destinasi seterusnye kami ke Termeloh !!
Lori Gear box setia menanti kami .. hehehe sebenarnye ini rumah Pak cik saya,
adik kepada MyMum. Pak cik memang dah lama berhijrah dari Penang ke Pahang.
Pak cik saya ni berniaga Sup gearBox. tapi sekarang anak2 dia lak take over.

Menu di rumah Pak cik, kami makan Nasi... perghhh sangat nikmat bila time raya dapat
makan nasik :) kebetulan kami sampai time lunch dlm kul satu lebih
  • Nasi putih + Kari Udang + Ikan goreng + ulam & sambal belacan yg mantoppp
Lepas beraya kat rumah Pak cik, balik umah MIL lepak2 jap  pastu terus balik KL.
Dah sampai KL singgah umah SIL lak kat Ulu Klang.. dinner Makan nasik lagikkk
  • Nasi putih + Asam pedas ikan selar + kacang botol goreng + ayam goreng
Sangat kenyangggg ... uolls nak tau.. eleh klu tak nak tau pun still kena baca gak :)
ghupe2 nye umah yg Aron Aziz & Zizan belakon masa KL Ganster ari tu,
Dorang pakai umah mySIL. alah yg masa Malek baru keluar penjara tu..
Rumah yg ade flat screen tu :p

Bila perut dah kenyang dok sembang2 jap, Pastu kami vrommmm umah MyMum lak. 
adeh cukup la tu tetiba rasa mcm dah panjang pulak @_@

eLLy sudahi n3 ku hari nie dng ucapan "Welcome back Mrs. Kolestrol" hukhukhuk


10 comments:

rasp said...

mmg nikmat bila raya dpt menu nasi gitu....makin berselera makan...

wahhhhhh pamos ler rumah ur SIL...masuk tb :)

sW33tdARLiNG said...

ehh elok ler laki ko raya kedua pun pakai baju melayu kan....?

Pepel BoNda AmaNi said...

mrs kolestrol me pun dah dah welcome nie...huhuhuhuhu....

eLLy said...

Rasp, bila dah semua rumah makan ketupat rendang bila dapat makan nasi memang terbaikkk :p

Amy, hehehe baju melayu dia tahun nie ade 3 pasang :D ade satu lagik ye tak terpakai

Eida, alah dik ko punye membulat jet kat citu.. akak punye nie sini sana situ hukhukhuk :)

lagenda said...

ahahaha..mmg bnyk gila kolestrol tu elly!

eLLy said...

memamg banyak Makkkk.. sangat banyakkk !!

Cik Wanie Ghani said...

amboi sakan no akak beraya,
hihihihi:)

eLLy said...

hihihi tak berapa nak sakan gak coz this year akak tak ke utara..

mummysyafie said...

alololo...pasangan yang dua² comel.

Dee said...

jam pjg skrg kat pukul 6..jarum pendek kat kul 1 lebih2 sket..nak dkt kul 2..dah makan lum? hehehe..