Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, April 1, 2008

Pabila Hujan membasahi bumi

Dikala hujan turun dng lebatnye, terperangkap sepasang suami isteri,
di dalam kereta,walau pun dihadapan rumah mereka sendiri,
namun mereka tidak terdaya untuk meredahnye.
selepas setengah jam.. perut mereka pun dah lapar
Nasib baik la si isteri ade bekalan yg di beli ketika mereka singgah mengisi minyak tadi.
maka dng lahap nye, si suami dan isteri menjamah bekalan itu
tetapi air.. air.. mana air? .. dahaga la pulak

ala.. sayang' next time kita pasang remote control la kat pagar nie

ini yg lecehnye klu duduk kat umah teres bila hujan

nak masuk susah :-D


18 comments:

mummysyafie said...

kiter suker lah makan keropok udang galah tu.. kat petronas selalu jual. kalau cecah ngan sos lagie sedap

Ct eLLy said...

Hai mummy.. cedapkan kita pun suke
klu nak berjalan jauh mesti beli satu atau dua pack skali ;p

Dayu said...

hmm...kak elly -macam confirm je i ni muda dr u kan-

this lately i selalu singgah kat ur blog ni.. i link to yours eh..

~seronok baca kisah u ni~

Ct eLLy said...

dayu.. yes silakan ;p

Mieza said...

wah korang dlm keta pun bole piknik ek...:p

lain kali psg TV kecik sekali...:D

apapun sedap kopok ko tuh...

Ct eLLy said...

best ooo piknic kat dlm kete.. ujan pulak tu lomantikkk..
pasang lak radio lagu hindustan
dah rasa mcm nak berguling guling je kat luar tu ;p

Aleeya said...

keropok udang tu suka aje beli klo nak balik kg ..mkn2 dlm kete muahahahaha

ita.itu said...

ko minum je lah air hujan elly oii..eh sib baik laki ko x jamah ko lam tuh..hahahah

Lily.Lulu. said...

tu aa .. akak ingat makan ajo. air nya mano ??

hiks ~

len kali sila la sediakan payung dalam keta ...

:P

Ct eLLy said...

aleeya - yessszaa inilah keropok untuk org tuaaaa.. hi hi tua ke aku nie? oh tidakk

ita - dah hampir2 dah.. nasib baik hujan dah reda.. terus masuk umah klu tidak mak redooo je lah hi hi 18sx

lily - payung ade tapi kat bonet..
ngok betul laki aku nie ;p

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

biler hujannn..nyayila lagu dr kumpulan hujann...hehehee

Y u Z z 9071 said...

kak elly..

kena hujan kan best..

kalo saya..saya dah kuar dah..bukak pintu pagar..

kebasahan yang menyejukkan..

i like...

Ibu_Hamzah said...

salam..

aku pon nak link blog ko nih.. bleh kan??? bleh ah.. ni mintak izin nih kat tuan rumah..

aniwei, tetiba tingin nak makan kopok ikan yg dah 4bln tegantung kt rak pinggan hehe.. malas nak goreng..

Ziana said...

hujan2 nih sedap mkn kopok kan
:)

nk cikit..

Ct eLLy said...

LOVLEY - klu nyanyi lagik la tak berhenti ujan nye

YUZZ - sayang lebat sangat la tak sangup cejukkk ;p

IBU - link la 'aiman tak kisah'

Ct eLLy said...

Ziana .. ujan memang best.. klu dpt biskut lutut cicah kopi OOo
pergh!

Mrs. Sheikh said...

kak, lain kali bawak esbokkk dlm keta..hahahaha

Ct eLLy said...

ha ha .. tak muat arr kete kita kecik jeeerrrkk :D