Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, July 12, 2011

HITAM di luar, PUTIH di dalam

"HITAM HITAM SI TAMPOK MANGGIS 
WALAUPUN HITAM TETAP DI PANDANG MANIS"

eceh berpantun la pulak kan :) Musim manggis kini dah tiba
eHaaa .. i like like like .. saya adelah peminat manggis
korang suka tak? sedap kan manggis nie :D
ari tu eLLy beli yg dah siap gantung tu dng harga RM10
kira okey la kot harga nye, yg penting isi nye putih sucii dan sooodap
harga kita letak tepi dulu :D


Psstt korang pernah tak buat sambal belacan letak manggis?
perghhh sedap beb!! cer try cer try


14 comments:

atty's said...

rasa mcm dah lama , tak makan buah manggis

rATu kEBaYA said...

dah lama tak makan.. tapi mmg tak pernah buat sambal mangis..

eLLy said...

atty, sila dapatkan di pasaran sekarang :)

aisyah, manggis tu cuma tambah dlm sambal jer .. mcm kita tambah buah macang tu :D

akubiomed said...

Kebun orang tua di Bangi ada beberapa pokok Manggis tapi tidak tahu tahun ini ada berbuah atau tidak. Biasanya saya akan panjat pokok Manggis untuk petik sendiri :-)

NM02 said...

dari kau cakap je, cer kau tolong buatkan utk aku sekali. nnt kirim kat kak jah... aku nak rasa air tangan kau... buleh?

rasp said...

terkecur2 i tgk pics u nie tau...
i nie pun peminat manggis...
nak kena cari gak nie...

Dee said...

dee pun suka manggis..tp sambal belacan boh bacang tu selalu jumpa..boh manggis tu tak pernahlah lagi..

nUR_rOsALiNdA said...

Dah lama aku x makan manggis kak...Nak sket

nUR_rOsALiNdA said...

Kak, Yuzz ajak jumpa sabtu atau ahad ni..Ko free tak kak?

wahida said...

kak, ko beli kat mana manggis kak? rawang kah? aku tak nampak kelibat manggis pun? huhu....

eLLy said...

Akubiomed, wah ade tanam sendiri mesti puas makan kan ...


Reena, alah bukan sesah ko tumbuk sambal belacan pastu ko letak manggis sonang jerrr ;D klu nak air tangan aku ko kena tunggu la.. hahaha


Rasp, sila dapatkan di kedai buah buahan tempatan y g berdekatan :D

eLLy said...

Dee, dia lebeh kurang mcm boh bacang gak.. cuma takda bau la :D


Mala, dah habis.. hahahha
nak gi dating? nanti aku adevise..
akak rasa ari sabtu okey kot


Wahida, ish ko ne ade la.. aku beli kat kedai buah b4 country home tu. cer tengok betul2 ;D

mummysyafie said...

ada ke sambal manggis noks?? aku tak tahu pun

eLLy said...

Ade noks tapi takpayah masak just campurkan dlm sambal belacan tu jer