Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, August 16, 2011

Ada apa dng Ramadhan -Day 13 & 14

oOo Balik kampung .. oOo Balik kampung hati girangggg .. oOo oOo oOo
tengah dok mencarik mood update blog sambil layan lagu2 raya kat blog Dee 

Semalam busy tak sempat nak update :(
So ari nie meh kita story cikit my xtiviti last saturday & sunday!

Saturday,
Sebelum nie eLLy ade miow2 manja kat my mum yg eLLy nak makan pengat pisang.
Well sebagai anak sulung dlm keluarga dan yg paling penting THE ONLY GIRL ;)
haruslah permintaan ku itu di tunaikan .. huhuhu i love you mak!

Kami berbuka di rumah Cheras, menu ari tu ade kari ayam, sambal kerang, mcm2 adoo
yg penting pengat pisang & my pebeletttt ikan cencaru belah belakang pun adoOo.

Lepas berbuka dok lepak2 jap sementra MyLuv gi tarawih (8 rakaat jer) kami vrommm
balik rawang. Oopssss lupa nak cite ari Jumaat ari tu kami bawak si Duan & Isya balik.
Ari Sabtu lepas berbuka cuma Isya jer yg masih sudi ikut kami balik Rawang.

Gambar di atas masa ari jumaat ari tu .. konon2 si Mamu nak tidorkan bebudak,
bila eLLy gi depan tengok orang yg nak tidurkan kan yg dah lena dulu..
bebudak tu siap boleh main lagi. ish ish ish tak boleh harap tul laki aku nie ;p
hurm untuk menyelesaikan masaalah eLLy tutup semua lampu habis cerita ..
dah dlm gelap dah tentu bebudak nie pun ZZzzz

Sunday
Memandang kan MyLuv cuti kami plan nak gi berbuka kat umah MyCousin kat Klang
yeszaaa sampai ke Klang kami bawak Isya berjalan. konon2 nak singgah GM tapi
tak sempat la :(  Klu GM tutup lambat tak pe lag nie kul 7 dah tutup :(
Sementara nak sampai ke Klang tu pun kami dah sesat barat ..
haha mcm la first time ke Klang. Sampai sana pun dah memang dekat waktu berbuka.

Tuan rumah masak nasi ayam.. tengok atas meja tu mcm banyak jer kan..
tapi habis beb!! Kami memang tak suka membazir :)

Thanks tu tuan rumah, next time jemput la ke Rawang pulak ye :)



Perghh panjang la pulak .. tapi yg penting habis cerita untuk 3 hari :D


 

12 comments:

Cik Wanie Ghani said...

wah wah wah,
bestnya kan bila berbuka bersama keluarga kan:)
hihihihi

rATu kEBaYA said...

nasi ayam tu mengodalah..

Pepel BoNda AmaNi said...

eida xbrapa gemar pengat pisang...tapi klu pengat labu..pehhhhhhhhhhh masyukkkkkkkkkkkkkk

rasp said...

lampu tutup dorang je yg tidor ke...masy nye?????

eLLy said...

CW, yeszaaa sangat best !!

Aisyah, of koslahh coz yg buat nie org Klang jugak ;p

eLLy said...

Eida, Pengat Labu? angin la dikkk.


Rasp, opss jeng jeng jeng ;p

Stilla Royazrie said...

wah...wah...pengat lah...teringin nak makan...:)

NM02 said...

aku kau tak nak jemput kah?

eLLy said...

Tilla, alamak terigin la pulak .. nanti call your mum suruh butkan :)

eLLy said...

Reena, ko pun mesti la aku jemput ;p mai la sila sila ...

sW33tdARLiNG said...

nak buat nasi ayam jugak laa... tp sabtu ni, mak mertua dah booking.. hehehehe

eLLy said...

Mak mertua masakkan?
perghhh Klass ko nok ;p