Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, August 9, 2011

Ada apa dng Ramadhan -Day 6

Alhamdullilah hari nie dah Ramadhan yg ke 9

Ramadhan yg ke6 akhirnye dapurku berasap jua #dlm ertikata lain eLLy yg masak#
huhuhu iiiii masakkk hokey :) dan yg paling penting eLLy nak wat pengumuman ...
Jeng jeng jeng ... setelah 10 tahun berkahwin  .. this is first time eLLy masak
SIAKAP STIM @ first time wat ikan stim.. huhuhuhu FIRST TIME hokey !!!

My Siakap yang bersedia untuk di kukus/stim :)

My Siakap yg telah siap di kukus/stim

Memandangkan ini percubaan kali pertama, Rasa bangga lain mcm punya bangga :p
Bangga coz percubaan kali pertama ku ini menjadi, Hasilnye memang sungguh...

V V V V V
V V V V
V V V
V V
V
Licin beb .. sekali hadap jer ;) 
MyLuv nie bab meratah memang serah kat dia .. ngeeee

So next time kita wat sendiri jer la, klu makan kat kedai dorang charge RM25-30
klu wat sendiri beli ikan sekor baru RM10 bahan2 lain tak sampai RM5..
perghh berbaloi baloi .. yg penting suami pun mesti bertambah sayang .. ecehhhh
over lak ko eLLy :)



16 comments:

NM02 said...

ikan tu dalam pinggan kaca, kau terus kukus dalam kuali ke noks?

rATu kEBaYA said...

sila bagi resepi.. tak pernah cuba lagi ni..

wahida said...

kak, mana kepala ikan tulang bagai...ratah sekali ke..hehe...

kak, aku pun tak pernah buat ikan steam kak..huhu..
tgk ko punya ikan ni mmg buat aku tercabar...hehe..

❦ a.y.u ❦ said...

akak nak resipi..boleh blajar ni..nyuumm..nyumm...

*SiRibenMerah said...

x ajak ai ponnnnnnnn..
menci tauuu~
mkn sedap2 sorg2 je neh...

Pepel BoNda AmaNi said...

wah nanti buat lagi nyek...jangan lupa jemput amani ngan bonda..n opkoz dedi kena ikut sebab drebar..kekekeke

sW33tdARLiNG said...

bg ler resepi... aku pun nak try laa....

eLLy said...

Reena, yes YB aku wat camtu jer coz aku tak de tempat untuk kukus tu :D

Wahida, tercabar nok? huhuhu sebenarnye buat ikan steam nie tak la mencabar sangat :p

Iyra, nak ajak camne kami berdua pun tak cukup :)

Eida, huhu insyallah :D hurmm bila ye .. ngeee


Aisyah,aYu,Amy :
Resepi? huhuhu tungggu :D

Dee said...

wah..dah pandai ye..bagus2..keep it up!

*ayu the sun* said...

resipi mana kak?
ehehhehee

mummysyafie said...

dengan tulang2 ko ratah noks..ish..ish..ish..berbaloi tunggu 10 tahun tu. :P

eLLy said...

Dee, hehehe boleh laaa :D


Ayu, Resepi? huhuhu tunggguu ...


Nor, hahahaha itu kerja laki den :p
tapi memang berbaloi baloi :D

.

PutRee SeJiNjaNg said...

wah sedap nye...teringin dah ni..

eLLy said...

tilla, esok masa berbuka cuba la buat :D

rasp said...

next time masak...
sila hulurkan jemputan kat i iye hehehehe

eLLy said...

Rasp, huhuhu next time .. insyallah :D