Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Friday, February 29, 2008

Anak & Mami Jarum part 1

Kenapa harus ada dusta?.. klu dah buat salah tu mengaku je la..
at least klu tak na mengaku pun jng la buruk2 kan org lain..

aku ade satu cerita.. korang baca dan korang nilaikan...

Part 1

Aku ade seorang sepupu lelaki.. setelah mak bapak dia bercerai ..
one of my untie jaga dia dari kecik sampai skarang..

ok, pertengahan Dec 2007 dia SMS aku ckp dia on the way from Penang nak carik keje kat KL & dia nak stay kat umah my mother ..
soo aku ckp kat dia better you SMS Pak ngah (my father) coz kak li (aku la tu) bukan tuan rumah.. he said okey i will call pak ngah.tak tau la di call ke tak .. tut tut dia dah ade kat umah my mother.. bila aku balik umah mak aku tanya la dia pasai ape hang tiba2 je nak turun kl?
dia jwp nak carik keja.. klu plan awal2 nakti tak jadik soo i gamble je turun cini.. lepas dua ari motor dia dari penang pun sampai.. aik kata gamble & tak planning siap antar motor melalui KTM ke KL bagai..

Hari berganti hari.. minggu berganti minggu.. bulan bersilih ganti.. tak keje2 pun.. Malam merayau kehulu kehilir... siang tido membongkang,bila aku saound aleh2 kata nak bukak kedai burger... But**h la.. lu ckp mcm 'kap lam ya nga' stakat nak berniaga burger tu kat Penang pon boleh kan.. yg hang menyemak kan umah mak aku tu wat ape?

Barang2 niaga dapur.. Kuali leper semua dah di beli.
sekali lagi Hari berganti hari.. minggu berganti minggu.. tak bukak2 lagik kedai burger dia tu mak & ayah aku dah mula naik menyampah.. nak di tegur rasa serba salah pulak.. tak di tegur kita tengok pun geram..Maklum la umah mak aku bukan la besor sangat.. cukup untuk kami sekeluarga je.. (5 of us) and sekali skala aku and MyLuV akan bermalam disitu

Nota penting
1) dah dlm Bas baru call kata nak kerja kat KL & nak menompang kat umah.. how to say NO'
2) Siap Pos Motor dari penang to KL .. Nekat betul!
3) Bukan carik kerja tapi melepak merata.. sebut aje mana shoping complex yg dia tak pegi..
4) Siang membongkang.. Malam merayau hingga ke pagi

5) cakap kat my untie yg kat penang dia dah dapat kerja.
6) camne dia dpt kawan? emm muka boleh tahan.. awat power.. pompuan ramai yg gilakan dia, belagak mcm anak org kaya! tapi habok pun tak dak!

9 comments:

ita.itu said...

wah..ni kes berat ni...pening pale nak mikir..ko sound direct jer la...tepek skit mukanye..hehe

pearlEJ said...

adehh.. mcm2 betul la perangai org neh kan, tak tau malu ker dia tu??
nak ckp lebih2 pun dah adik beradik.. susahkan kalau mcm neh..

Ct eLLy said...

Ita > memang berat kes semalam lagi panas

Ej > tu la pi mai pi mai tang tu

Ziana said...

alahai...
patutnye sendri rase segan ngan tuan rumah..
nih lg nak wat bodo..
ishkk

Ct eLLy said...

ziana.. masaalah nye Dia muka tembok!

Mieza said...

haah benci tul klu ada org cam gini kan...sound jer..sama lah mcm sepupu akak, adik dia nak numpang umah ibu...kena sound ngan ayah terus blk...hiks....:p

TauruzMama said...

berat..berat..lagi lamer simpan kt umah lagi berattt masaalahhh..

Princess Redbloodsnow said...

adoiiii!!!
klu z d tempat akak pown
mawnyer nek hangin + meluat + nyampah tahap tong sampah hakuk taw!!!

manusia mcm gnie pun ade ker
mane ek die nyer darah MALU tuh

aiiiyakkkk!!!
bape umoq mamat kelese neh kak?

Ct eLLy said...

along/rima/comel

itu baru part 1.. kesian aku kan