Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Friday, February 29, 2008

Anak & Mami Jarum part 2

Part 2

Dia ckp kat aku dia nak keje kat hotel.. so aku bawak la dia ke hotel aku..
entah mana silap nye dia tak layak berkerja kat hotel aku!

okey fine.. dia kata nak test kat tempat laki aku pulak..
emm aku ckp la kat MyLuV hajat dihati si mangkok nie..
soo MyluV said ok tapi dng syarat :-
1- jng cakap yg dia kenal dng MyLuV
2- jng citer kat org aku keje kat mane ..
3- keje kena profesional klu ko salah buat keje, dia kena tegor @ marah or memo
'work is work' nothing personal!

if all ok he can come for interview 2morrow..
and his answer is.. OKEY deal

The next day MyLuV call him to reconfirm kul brape dia nak dtng..
Mamat nie tengah tido lagi.. dia ckp kul 10am.
Dah kul 12noon pun batang hidung tak nampak2.. MyLuV call dia lagik..
dia kata dah nak sampai.
MyLuV personaly interview dia.. & send him to HR dept
After all the proses .. HR advice him to report duty on Monday..
So kira dia dah dapat Kerja la kan..

MyLuV call my untie yg kat Penang "dont worry He get the job!"
makcik nie happy la anak dia dah dpt kerja..
" time kasih la banyak2 hang ajaq la dia elok elok .. bla bla bla bla bla.."

Nota penting
1) Ade ke company lain call for wake up call klu korang nak datang interview?
2) MyLuV personaly interview dia.. dng bahasa ingeris dia yg tunggang langang..

3) Ingat senang ke nak keje kat hotel klu tak tau ckp org putih..
4) kita kasi syarat dia kata okey, so apa masaalah nye lagik..

5 comments:

Ziana said...

hope dia x wat hal laa ek kak?
jgn haru jd nye plak..

Ct eLLy said...

Ziana itu baru part 2.. panjang lagik sandiwaran nie..

TauruzMama said...

Ly,tgk gaya cam susah dia nak bertahan keja kt hotel..disiplin beb!dia ptut appreciate ler owg wat baik..

Princess Redbloodsnow said...

isskkkk...mangkuk mentibang neh
sure die wat hal kan kak

p/s:
-> utk pengetahuan akak
z baco dr part 1 dulu
hahaha..x nak melompat2..karang x besh jadinyer..

lalalala

Ct eLLy said...

rima/comel.. macam cerekarama la pulak ye.. har har har