Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Saturday, March 1, 2008

Anak & Mami jarum part 4

Part 4

MyLuV terus call my untie tell her the story .. and again she said bla bla bla...
La nie si mangkok tu dah balik Penang.. Entah apa la dia gebang kat orang tua tu aku pun tak tau.. Tak habis di situ.. She call My sis in law.. mesti la gebang pasal laki aku la kan
call my brother .. call my mother.. entah sapa lagik dia call aku tak tau la
entah2 my untie yg kat overseas to pun dia call.. Mah tih.. mak chak ade call tak?

okey diantara butiran kata kata yg di luahkan oleh si mami jarum nie..
"mak chak tak sangka la abg rahmat hang sangup buat akhtar camtu.."
"sangup tabur pasir kat periuk nasik akhtar"
"tak baik aninaya anak yatim.."
" Rezeki dia selama nie tak berkat.. "
"abg rahmat hang tu ingat hotel tu bapak dia yg punya ka? suka2 nak suruh org berhenti.. akhtar boleh saman tau"

AAAaaaa ade hati nak saman .....

aku dengar semua nie VERY clear sebab masa dia call tu aku ade kat umah mak aku!
skarang kan hp semua dah canggih... LOUDSPKER...
and for your information aku dah rakam perbualan telepon itu..
ha ha ha kalah kes Hakim & peguam tu..

aku ada terbaca SMS yg mak cik nie antar kat HP laki aku.. yg berbunyi
" Nampak nya ada bercangah dlm pertahankan diri dan yg benar tetap benar. Shukor & terima kasih RAHMAT k" aku nak balas Msg tu tapi MyLuV said
"biar la sayang.. anjing menyalak bukit tak runtuh"..
Okey aku tak balas kat mak chak.. BUT aku antar SMS kat si mangkok to
"ko datang kami tak jemput.. Ko balik kami tak halau"
2nd Msg "mengangor 3 bulan keje baru 2 ari dah kecoh!"
Well dia tak balas pun msg aku tu..

Dan persoalan nye skarang .. Ngape si mami jarum tu call my mother.. my sis in law.. my brother.. or org lain? Ngape dia tak call aku.. aku kan wife si rahmat.. ataupun ngape tak call My Father...Dont' play play with my father.. Lazer gak


Nota penting

* Korang bayangkan.. my Mother ade 9 beradik..(bapak dia.. adik my mother)
semua uncle & untie menyampah dng dia.. itu tak termasuk dng sepupu sepapat yg lain..
only my mother yg sanggup tompang kan dia.. coz my mother nie lembut hati..

* yes.. ko anak yatim so what.. klu ko anak yatim ko boleh ckp sesuka hati pasal org..boleh kelentong org..

* "kami nie kesian tengok mak chak asyik kena tipu je dng si akhtar nie.. tapi mak chak tak mau dengaq ckp kami"

12 comments:

ita.itu said...

wah pnjg citer ko..mmg jahat ek bdk tuh...abis ko x clearkan ke nama ko kat sedara mara ko tuh?

Ct eLLy said...

malas la ta.. tapi dorang tau aku & laki aku camne.. cuma yg sekoq to je yg nak org dengar ckp dia je..

Ziana said...

nih susahnye kalau tlg sedara kan?
niat kite ikhlas..
tp dia yg dok tabur pasir dlm piuk nasik kite..

saba kak..
ada balasannye tuh nnt..

Duran said...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

pearlEJ said...

adoihhhlaaa... sgt2 tak elok perangai mcm tu..

tak pa la elly, sorang aja yg tak percaya, tapi ramai yg dah tau cerita sebenaq.. lama2 mak chak tu nanti tau la langit tinggi rendah kan..

Mieza said...

bermuka sgh ek...ko ckp je btl2 ngan mak dia...biar mak dia tau cite sebenar...nanti dia burukkan pulak elly...sabar ek...:)mcm ni la klu org x kenang budi...

TauruzMama said...

sakit ler klu sedara sendiri pon wat mulut & berperangai cam giteww..pepon owg yg berniat nak tabor pasir ni akan dpt balasan gak..yg penting sedara lain dah tau sgt perangai dia kan..sabo Elly..sabo...

mummysyafie said...

alamak..masuk blog ct elly ni terus terkezut baca pasal mami jarum..

kenak rewind dari mula lah ct...

Princess Redbloodsnow said...

eeeeeeee!!!
z pulork dah yg tergeram baco kes neh taw kak
si mak chak tuh pulak...dgr dr pihak sebelah jek
yg si mangkuk tandas keribang rebus tuh pulak ape kes nk buruk2kan abg rahmat tuh

skrg..name abg rahmat dh busok kat pat die keje...die nk g busokkan lagi name abg rahmat ngan kaum kerabat korg...heyyy!!! ape kes neh babe!!!

eeeee..tergeram aaa z neh kak
klu z ler..lame dh lebam mate keribang rebus tuh!!!

Ct eLLy said...

Ziana,Ej,Along,rima,mummy,comel

itu la susahnye klu bab sedara mara nie.. bekira sngt pun susah,
klu tak bekira org pijak kepala

Pak ngah dah naik Hangin..
skarang biar dia tau langit tinggi ke rendah.. mana lagik ko nak merempat klu ko turun kl..

tamat la sudah filem anak & mami jarum...jumlah kutipan berbelas belas juta... ha ha mokcik kayooo..

Lily.Lulu. said...

wah .. saya baca kak dari part 1 sampai part 4 ..

dengan sedara sendiri pon nak buat macam tuh ..

aduhaiiii aduhaii ..
sedih je ada jugak org mcm nih kak .. dah la sedara pulak tuh

akak sabar ye ..
kalau kita berada di pihak benar, kita tak kan takut kak !!

:)

Ct eLLy said...

hai lily.. begitula al kisahnye...