Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Monday, February 28, 2011

Batokk tok tok tok

ohok ohok ohok .. ini bukan batuk orang kaya ye .. ini batok orang yg belum kaya =)
dari eLLy demam masa cuti ari tu sampai sekarang batuk tak habis habis ..
kong kong kong ... kekadang time tidor pun boleh terbatuk pasal tekak gatal!
Sungguh rimas! memang la eLLy minum ubat batok tapi time malam je la klu siang camno?
klu minum .. camno nak kerja nanti mesti mata layuuuu je.. Help help help

Tak best la dah dekat 2 minggu tak sihat, lepas demam, selsema, pastu batok pasni ....
hurm Ya Allah ko lindunggi la hamba mu ini

 

12 comments:

nads said...

kak, cuba minum air barli dan cincau suam,....bagi sejuk dalam badan sikit...nad aritu pun cenggitu jugak...

atty's said...

musim kot skrg ni..ramai tak sihat..makan ubat tau..minum air masak byk2 ye..semoga cepat sembuh

NM02 said...

sayang... org kata minum halwa kundur. awak beli kat kedai, rendam.. pastu minum. dia dapat tarik kahak.

atau biji selasih. selamat mencuba..

eh, kita pun kalu batuk selalu cam tu jugak. sampai bergoyang katil

eLLy said...

Nad, wokeh noted nanti akak cari di kedai yg berdekatan :)

eLLy said...

atty, musim durian vs musim sakit :(

eLLy said...

Reena, Halwa kundur tu ape?
tak pernah tengok la pulak..

betul nok aku pun batuk sampai bergegar katil ;p

rasp said...

mmg tengah musim ek beb...
i nie pun dok kong kong kong...
lelama jadik king kong....
neway u take care ya!

sw33tdarling said...

aku baru jer baik batuk.....

eLLy said...

Rasp, wakakakkakakaka kang kong kang kong memang dah hampir2 jadi king kong :)

eLLy said...

Amy, hurmm kini giliran aku pulak :(

akubiomed said...

Ister dan baby saya sedang batuk. Suara pun macam Angsa.

Kalau batung berulang tidak cukup sekadar ambil ubat batuk perlu ambil antibiotik

eLLy said...

Akubiomed, ye ke.. antibiotik ade balance lagi, harus di telan. thanks for the info