Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Tuesday, February 8, 2011

Teratak Ikan Bakar

Hai semua, Last saturday eLLy & MyLuv gi dinner kat Teratak Ikan bakar @ Kg Baru
Klu kat status FB eLLy ade mengomel pasal betapa rimas nye eLLy bila di KG Baru.
"Ish rimas betul la klu makan kat Kg Baru nie! Jap bangla jual brg,
jap org buta/budak mintak derma, jap mak cik jual kopok"

Hurrmmm susah nak komen bab2 mcm nie nanti org kata eLLy nie tak prihatin pulak
tapi klu dah lepas sorang sorang datang kat table itu yg buat kita rimas tu!

Okey now kita cite bab Makan !! Makan suka suka suka ..

Kami singgah makan kat Teratak Ikan bakar, First time datang sini
Tempat cantik & selesa.  Location tepi jln, Park keta pun kat tepi jalan. 
Makanan yg di oder :-
Nasi Putih
Telor dadar
Sup Sayur
Ayam bakar
Ikan Siakap stim limau

Minuman :- Air suap & Jus Apple
Overall food kat sini okey la tapi ikan stim limau tak best la !!
tak berbaloi dng harga yg diabayar.. harga ikan ikut pasaran 100grm $7 hingget.
Ikan yg kami ambik RM 47 hingget .. ikan sahaja okey !!
hurrmm MyLuv cakap mungkin tidakkk!! Kami tak kisah bayar mahal klu SEDAP!!
Nota Sudu :
Picture taken from google kecuali gambar pinggan mangkok tu taken from my Nokia N73

 

11 comments:

Cik Puan*PIE said...

aha kan..kalau makan tu sedap xkisah pun nk membayau mahal mane pun. mst nk dtg lagi dan lagi.tp kalau mahal, xsodap lak tu...adehh susah la nk ckp.hehe

atty's said...

salam elly ..betul tu ..kalau shedap bayar mahal berbaloi..

kalao murah pun tapi food tu rasanya haram tak sedap , 7 keturunan org dok kata..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

salam akak..betoi tue..bayar mahal..janji sedap...xkisah...jangan mahal tapi non hado..memang xkan la nak datang lagi kan...

ct_nurmarlissaa said...

wahhh..terliuq sudah...lapar plak....

eLLy said...

Haja, Atty, Eida :
Kita semua sepakat! =)
jadi la penguna yg bijak huhuhu

eLLy said...

Ct, Terliq.. cuba la tapi jng oder ikan stim buat rugi ajooo ..

rasp said...

iyelah, bior sedap, bayar mahal pun tak kisah kan...
aritu w'ouls cari kedai nie lah..
tak sure betul ke tak, so w'ouls terjah kedai lain hehehehe...

eLLy said...

Rasp, kat depan cikit dulu ,memang ade kedai ikan bakar seedappp. tapi skarang kedai tu dah tukar jadi kedai makanan cina muslim..

akubiomed said...

Saya tidak makan ikan :-)

Anonymous said...

semalam pegi berbuka kt sane...konon2 teringin la nk berbuka mkn ikan bakar....snggup tawaf kg baru ngan my bf...pusing punya pusing,jmp la teratak ikan bakar ni...dari luar mmg kedai ni cantik,tp nape xramai org..pelik gak ktorg..ktorg order ikan siakap bakar berempah...tomyam n lain2...ms ikan 2 smpai kt meja,ktorg dh pndg sesama sendiri...cmni ke rupe die,cm x menarik je...n bila rase,adoi...skali rempah yang diorg letak 2 rse cm satey la plak....faillllll.....

eLLy said...

Hai sis, kan kan kan memang tak sodap! dan memang sangat tak berbaloi