Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Wednesday, December 22, 2010

Sikit Sikit lama lama jadi bukit

Dibulan ke2 bermulanye DUA/TWO n3 per day!!

Sikit sikit lama lama jadi bukit .. itu bidalan yg kita belajar masa sekolah rendah dulu..
uolls amalkan tak ape yg cikgu pesan dulu?

eLLy tengah mengamal kan prinsip tersebut .. balance duit syiling kutip masuk tabung,
dapat gaji simpan cikit dlm bank, klu nak di ikutkan saranan orang bijak pandai
30% dari duit gaji adalah untuk simpanan. tapi kebanyakan nye 98% kita nak shooping..
hehhehehe termasuk lah eLLy ;] Okey azam tahun baru nak menyimpan setiap bulan,
klu tak dapat 30% .. 10% pun jadik la dari takde kan. ingat tu AZAM okey!!

oh ade satu skim simpanan yg eLLy join since Jul 2010 .. nak tau skim ape?
****
***
**
*
ini skim besi nama nye ;]
kumpul banayk2 pastu leburkan dapat gak duit kan wakakaka

sebenarnye semenjak opis eLLy make over dulu, eLLy dah start kumpul bende alah nie,
maklum la table ku kini berwana terang, klu benda ni bersepah nampak sangat la ketara.
dan yg paling penting klu bersepah ke lantai, bila terpijak sangat la sakit .. sebab eLLy selalu
berkaki ayam bila di table sendiri ;]

agak2 uolls bila benda nie akan penuh kat dlm mangkok nie?

 

14 comments:

NM02 said...

masa dok kat hr.. mmg banyak kumpul benda ni. sampai simpan dalam tupperware.. gempak tak.. hehehe

imz said...

btol..tolak kt kedai recycle besi...mahal wooo nt...tunggula smp bila2..nt penuh la...hehehe

nanonano said...

UBAT STEPLER KE TU KAK??

eLLy said...

Reena, Amboi ko lagi hebat !!


Imz, tu la dah survey dah kat kedai besi yg berhampiran =]


Nano. A'aa ;)

MY HEART said...

Kak eLLy sama macam saya.. suka berkaki ayam kat office sebab rasa macam di rumah sendiri kan?

^_^

sw33tdarling.com said...

orang kjaan panggil benda ni 'dawai kokot' heeeee
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

rasp said...

dah jadik tokey besi kaya nanti,
jgn lupa dakuuuuuuuuu...
eh eh i pun suka gak berkaki ayam time bos2 takde di opisku :)

Dee said...

rajinnya..dee kutip n campak terus dlm dustbin..hehehe..

eLLy said...

Annie, sungguh nikmat bila kita berkaki ayam kat opis kan .. hehhehe


Amy, Dawai kokot .. ish pelik betul, org swata panggil "Ubat Stepler" hehehhe

eLLy said...

Rasp, wakakkaka kaya la sangat :)
tapi mana tau kan.. tuah ayam nampak di kaki


Dee, nak campak kat tong rasa mcm jauh, kumpul dlm mangkok kat depan mata je nie ha =]

mummysyafie said...

yang..kalau dah nak lebur bagitaw yer. leh nor join sekaki. nak kaya gak ni

eLLy said...

Nor, hehhehe jom kita kaya sesama :)

akubiomed said...

Masa di koleh kawan saya ada tabiat pelik simpan kuku yang dipotong didalam bekas. Memang geli melihat ketika dia tunjuk botol berisi kuku

eLLy said...

En Aku, eeeaauuuu... geli weh!!
agak2 berapa lama la dia kumpul kan