Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Wednesday, March 30, 2011

Rezeki jng di tolak

Rezeki jng di tolak, Musuh jng di cari .. begitulah perumpamaan nya ..
Hari ahad yg lepas.. My old old old old friend call ajak makan di Aroma ikan bakar
kebetulan pulak MyLuv balik cepat .. perghh memang cantik laaa

My old old friend nie kawan sekerja kami masa zaman Pan Pacific dulu.
dah dekat 7-8 tahun tak jumpa. kami selalu merapu kat FB je.

~Gambar ehsan google ~

kami bertolak dari rumah ke sana pun dah malam dlm kul 9 camtu, From Rawang ke
Kuala Selangor ikut jln belakang sekejap je dah sampai :)

~Gambar ehsan google ~

Bila sampai perghhhh mcm2 adooo atas meja .. sebut je nak ape .. semua ade
KETAM, SOTONG, UDANG, SIPUT BULUH, LALA, IKAN SIAKAP,
IKAN PARI, IKAN SEMILANG. Air je oder sampai 3 jag!

Dalam banyak2 food uolls nak tau kawan cheq tu oder ape .. KARI IKAN SEMILANG
Memang sah la hang anak jati Penang .. pi area ikan bakaq pun hang oder kari !!!
tapi tak sia sia coz Kari yg dioder tu memang slurpppp sedap !

Aku bangga ade kawan mcm hang .. wakakakaka tetiba ;p

Thanks to Kahar & his wife coz sudi menaja makan malam kami :)

Gendang gendut tali kecapi.. kenyang perut senang hati =)


18 comments:

Cik Puan*PIE said...

sedapnye sis..kt mane tmpt mkn ni?cer citer skit lokasinye..ecehhh

azlin mrs'Hairil said...

bestnye..dpt mkn ikan bakar..cicah air asam plak...wah meleleh alyn dibuatnye..:)

rasp said...

tengok je nama Aroma tu terus terkecur hahahahaha tu lum tengok lauk pauk yg dah dimasak kannnn :D

rATu kEBaYA said...

tgk sotong, ikan tu dah terbayang makanan yang ada atas meja tu..

atty's said...

nasib takde gambar kari tu, kalo tak bikin lapar je tau

eLLy said...

Haja, Lokasi kat Jeram kuala selangor
landmark Balai polis jeram ..
nO tel kedai 0173163117

eLLy said...

Hai Alyn.. Welcome to my blog ;)

Memang melelah beb klu dapat ikan bakar panas2 cicah air asam pedas2 cikit.. perghhh terbaik wok!!

eLLy said...

Rasp, Sis ape lagik hujung minggu ni sila la terjah ke sana ;p


Ratu, sila la bayangkan yg indah2 sahaja


Kak atty, memang saje malas nak ambik gambar.. coz nak layan makan dng khusuk' nye ;p

NM02 said...

aku kepingin ketam masak lemak cili api.... tulunnnnnnnggggg

wahida said...

udang tu kalau aku mintak dia buat sambal petai...bestnya...

Lagenda said...

wow!! Makan seafood yek..ngape tak di ajak??

mummysyafie said...

yang..naper tak ajak aku sekali. nak etot la

eLLy said...

Reena, nok ko suruh lah kak jah ko buat kan ;p


Wahidah, next time aku nak cuba la
Sambal udang with petai perghhh terangkat beb

eLLy said...

Mak, hurmm itu pun plan last minit ;p

Nor, from Putrajayaa to kuala selangor perghh ko larat ke nak drive..

akubiomed said...

Saya kalau seafood sudah tentu tolak ikan. Kala hendak makan samada sotong, pari dan udang :-)

Baru semalam isteri goreng ketam memang manis isinya

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ai yang baca sakit hati...huhuhuhuhu

sW33tdARLiNG said...

ahh bencilah..! [mode ngajuk]

eLLy said...

Akubiomed, klu tak de ikan lambat la kenyang ;p


Eida, opsss sorry nok ;p
belakang istana jom ...


Amy, alololo jng la merajuk ..