Followers

My Heartbeat .. dak dik duk

Nuffnang

Monday, March 14, 2011

Yahoooo saya rajin sudahhh!!!

Holaaaa ... Selamat pagi Cinta !!... cintaku adelah anda anda dan anda ..

Rajin rajin rajin yeszaaa aura rajin ku telah mengelma' mcm mana ianya mengelma?
begini cerita nye ... Di suatu petang selepas balik dari Spa itu kita cite nanti
eLLy gi melepak sorang2 kat SR' sambil makan dan minum...  tionggggggg' ....
datang la idea 'eh esok nak masak nasi ayam la' ..

Maka malam tu gak gi beli barang2..dan ke esokan hari nya..Zassssss kita kedapur..
masuk dapur pun dah lambat..bayangkan masa potong bawang eLLy masih didepan tv
dok layan Melodi :)

Kupas Bawang Merah/Putih/Halia
Cuci ayam dan rebus
Kisar bawang/cili
Basuh beras dan masak nasi
Potong Timun dan Tomato

Masa nie tengah masak kan cili ..tak lama pun kejap je.. buat syarat
Nampak tak baki bawang tu? saje je kupis lebis coz eLLy nak buat
Bawang goreng..baru la umphhh bila letak bawang goreng yg segar!

Pang pung pang pung dlm kul 3:16 petang base on waktu gambar ini diambilNasi ayam ku sedia di makan..Makan sorang coz Cik Mat ku kerja..
Waktu dinner baru la makan berdua, Oleh yg demikian Waktu dinner la
baru eLLy dapat Pujian ;)

13 comments:

marinahunny said...

saya tak reti buat nasi ayam..buh la resepi kak elly ;)

nanonano said...

ahdoi..
sy xbfast lg ni kak..
molek sgt kak hidangkan ns ayam neh,
grrrr...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya...eida xpenah buat nasi ayam...huhuh lagi sadis kan..

diLL said...

adeh lapar3.. nkkkkk

mummysyafie said...

bila nak ajak aku test ni..kejap lagi aku sampai kat pintu pagar rumah ko yer yang

atty's said...

sedapnya nampak nasi ayam elly ..awat tak jemput kawan2..huhuhuuhuhu

rasp said...

lenkali time cik mat keje...
nak dpt pujian...
ajak le kengkawan makan hehehehe

Y u Z z 9071 said...

wahh, harus 5 bintang ku beri kak...

rajinnn

sw33tdarling said...

shedapnyaaaaaaaaaaa....! len kali panggil aku makan, boleh buat peneman

wahida said...

apasal ko x hantar kat umah aku ckit??

IdaShah said...

rajinnya...bagus2x boleh dicontohi

eLLy said...

Marina, Resepi.. okey nanti akak pertimbangkan ye ;p

NaNO, Sekali sekala bfast dng nasi ayam pun best gak kan ;)

Eida, senang je dik cewahhhh... nanti ko cuba k

Dill, lapar ka? jemput la jamah ;)

Nor, eh bukan ke ko nak datang raya nanti ;p

atty/Rasp, wokeh nanti i jemput kekawan ye ;) biar la i master dulu baru.. baru la teruja nak jamu kat orang ;)

Yuzz, 5 bintang di atas kerajinan ku huhu tq tq

Amy, wokeh next time aku roger kat ko as peneman ye..

Wahida, opps aku lupa la aku ade jiran ;p

Ida, huhu ari je lepas nie tak tau la bila pulak dapur aku tu nak berasap balik ;)

akubiomed said...

Rajin buat nasi Ayam untuk makan berdua. Bila nak jemput kami merasa nasi Ayam sedian Elly pula?